תזונה נכונה לגיל שנה+3 חודשים

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

30/04/2013 | 16:08 | מאת: רחלי

שלום רנה אשמח לדעת סדר יום מומלץ לילדי מבחינת תזונה כיום הוא אוכל 180 מל מטרנה ב7 בבוקר ב-8.30 ארוחת בוקר בגן(גבינה ,ביצים , טונה וכו...) לאחר מכן בצהריים ארוחה בשרית +פחממות /דגים בשעה 15:00 נותנים לו תמ"ל וכשהוא מגיע הבייתה אני מביאה לו בשעה 17:30 פירות חתוכים/ביסקוויט/חטיף בשעה 19:00 הוא אוכל ארוחת ערב- ביצים/דג/פסטה/ירקות בשעה 19:30-20:00- תמ"ל 180 מל אני מאוד רוצה להוריד לו את המטרנה האם אני יכולה בבוקר להביא לו רק תה? בהסתמך על זה שהוא אוכל בגן ארוחת בוקר מלאה? האם בלילה יש באמת צורך להביא לו את המטרנה או שאפשר להוריד כמויות בהדרגה? אשמח לעזרתך רחלי

רחלי שלום, התפריט שאת מציעה לגיל שנה ו3 חודשים מצויין, הכמויות והמגוון מתאימות לגילו. גם המשך של התמ"ל בכמות של 180 מ"ל 3 פעמים ביום הוא סביר, אם את רוצה לנסות להוריד מנה - דוקא כדאי לנסות להוריד את המנה של 15 בצהריים ולהציע במקום מים כי אחרי הארוחה הבשרית יותר צמאים מאשר רעבים. הוא זקוק למנת התמ"ל בבוקר כשהוא קם - כי הוא קם רעב וארוחת הבוקר בגן מוגשת מאוחר .גם לקראת שנת הלילה הוא זקוק לתמ"ל אם כי הוא אמור לישון שנת לילה גם ללא עזרה של בקבוק לפני השינה, אבל חבל להוריד את הבקבוק כעת ולהסתכן בכך שהוא רעב באמצע הלילה מתוך הרגל שהוא מקבל בקבוק לפני השינה . בכל מקרה אם את מחליטה להוריד את התמ"ל למרות - כל הנאמר לעיל, ההמלצה היא להוריד כל הכמות כל יומיים שלושה ב20 מ"ל (וזאת בניגוד לדילול המנה שלא מומלץ לעשות!). על פי הנחיות משרד הבריאות אפשר לעבור לחלב פרה מגיל שנה במקום תמ"ל. לא מומלץ לתת תה - בשום ארוחה - אין לו שום אפקט בריא , וברוב המקרים הוא מונע ספיגה של ברזל.

מנהל פורום טיפת חלב