תעבר לבקבוק ומוצקים של בת חצי שנה

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

30/04/2013 | 01:37 | מאת: דנה

רנה שלום, ביתי בת השישה חודשים ניזונה מהנקה מלאה. ניסינו לתת לה בקבוק עם חלב שאוב, תמ"ל ואפילו מים אבל היא מסרבת. ניסינו שאני אתן או שבעלי יתן ואני אצא מהבית. ניסינו ביום וניסינו בלילה. כלום לא עוזר. אתמול ניסיתי לתת לה תמ"ל במזרק לפה והיא הסכימה לאכול. כשהצעתי לה את אותו התמ"ל מייד בבקבוק היא לעסה את הבקבוק והוציאה אותו מהפה. נסיון ראשון לתת לה מרק עלה יפה ובהתלהבות אבל מאז היא מסרבת גם למרק. גם בפירות היא לא מעוניינת.גם לא בסוגי דייסות שונים באכילה מכפית. מה עושים?? איך שאני מושיבה אותה בטרמפולינה ושמה לה את הסינר היא מבינה שהיא עומדת לקבל אוכל שאינו ציצי ומתחילה לבכות. את חושבת שעד החתונה זה יעבור לה ? :) האם יש לך עצה טובה בשבילי? תודה, דנה

דנה שלום, ביתך מפגינה חוכמה בכך שהיא מוכנה לקבל רק את המקור ולא העתקים - וזה כבר טוב. המעבר לתזונה משלימה ותמל מלווה לעיתים בתיסכול - וצריך להבין שעבור התינוקת זה שינוי שהיא צריכה ללמוד להתמודד איתו. מילת המפתח זו סבלנות, יחד עם עקביות והתנסויות חוזרות.לגבי הבקבוק ההמלצה היא להציע לה בקבוק פעם ביום , באותה שעה - ולאו דוקא בשעה שהיא מאד רעבה (כי מאד קשה ללמוד מיומנות חדשה כשעצבניים מרעב) - כיון שהיא לומדת את כל העולם דרך הפה - היא מכניסה את הכל לפה - ובתחילה הכנסת הבקבוק תהיה כמו כל משחק - אבל במרוצת הזמן זה יעבור למקור לאוכל. לגבי חשיפה למזונות משלימים - יש 2 אופציות - אחת להמשיך עם ההתנסות וכל יום להציע לה את המרק/פירות - ושהיא מסיטה את הראש הצידה זה אומר שהיא לא רוצה יותר(וזה בסדר גם אם כל מה שאכלה זה 2 כפיות. )אפשר בסיום הארוחה (ושוב גם אם אכלה רק 2 כפיות )להציע הנקה. אפשרות נוספת זה לעשות הפסקה של 3-4 ימים של הצעת המרק - להסתפק בהנקה ונסיונות תמ"ל ורק אחרי 3-4 ימים להציע לה שוב את המרק והפירות- הרבה תינוקות צריכים את ההפסקה על מנת להשלים עם זה שהאוכל דוקא טעים. באופן כללי - תינוקות שמתקשים לעבור הנקה מלאה להאכלה מבקבוק - והאם צריכה לחזור לעבודה - יתכן ובימים הראשונים היא תעשה מאין "שביתת רעב" וכמעט ולא תאכל כלום(בעיקר לא מבקבוק), אבל מומלץ להמשיך להציע לה גם מבקבוק וגם מהכפית, ואת רוב ההנקות היא תעשה כשאת חוזרת מהעבודה - וזה אומר הרבה יותר הנקות ליליות-אך תוך כמה ימים התינוקות מבינים שלא שווה להיות רעבים ואז הם אוכלים הכל ללא קושי. בהצלחה ובתיאבון!

04/05/2013 | 13:20 | מאת: דנה

רנה שלום, תודה רבה על תשובתך המלאה, המפורטת והאמפתית. באמת אחרי כמה ימים של הפסקה הצלחנו כבר עם חצי מנת מרק ועם טעימות של בננה :) הפורום שלך עשיר במידע ותמיד מעניין לקרא את תשובותיך. תודה רבה לך, דנה

מנהל פורום טיפת חלב