קקי ירוק לתינוקת בת חודשיים שרק יונקת

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

21/04/2013 | 07:48 | מאת: יעל

כבר מס ימים לבתי בת החודשיים יש קקי ירוק שלפני זה כל התקופה הוא היה צהוב, אני רק מניקה, לא נראה שהיא סובלת ממשהו מיוחד. האם זה תקין?

יעל שלום, צואה ירוקה בתינוק יונק יכולה להעיד על וירוס - ולעיתים זה הסימפטום היחיד , או שיש נזלת - וזה אותו וירוס שעושה את הצואה ירוקה. צואה ירוקה יכול להעיד על משהו בתפריט שלך שהשתנה - כגון פרי חדש שאת אוכלת (מלון?שסק?....). צואה ירוקה יכולה להיות תגובה לחיסון הרוטה שבתך קיבלה במסגרת חיסוני גיל חודשיים. בכל המקרים הנ"ל בד"כ הצואה תחזור לצבע ומרקם הרגיל תוך כמה ימים ללא צורך בהתערבות או בירור. במידה והצואה הירוקה נמשכת מעבר לשבוע או שמתחיל חום, או ריר או דם בצואה - יש לפנות לרופא המטפל לבירור . אפשרות נוספת לשינוי צבע הצואה יכולה להיות קשורה לצורת היניקה שלה . יתכן והיא עוברת כעת פרץ גדילה - ובימים הללו של פרצי גדילה - התינוק רעב יותר מהרגיל והוא יונק בצורה "עצבנית" כיון שהוא מצפה ליותר אוכל ממה שיש. הנקות אלה יכולות לגרום לשחרור החלב הקדמי העשיר בחלבונים - הגורם לצואה ירוקה, ולפחות שחרור של החלב האחורי - העשיר בשומנים - הגורם לצואה בצבע חרדלי תקין. במקרה זה יש להמשיך להניק על פי דרישת התינוקת - על אף שתרגישי שהיא לעיתים יונקת "על ריק". הנקות אלה על פי דרישת התינוקות יגביר אצלך את כמות החלב הדרוש לה בעת פרץ הגדילה, ואז היניקות יחזרו לצורה הרגילה שלהם - ואיתם גם הצואה תחזור לצבע הרגיל שלו. המשך שבוע מקסים!

מנהל פורום טיפת חלב