בעיות גדילה

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

13/04/2013 | 10:35 | מאת: רונית לוי

שלום רב, יש לי נכד בן שנתיים ו 4, גובהו 85 ס"מ ומשקלו 12 ק"ג. אחות טיפ חלב אמרה, כי בבחינת הגבוה הוא נמצא באחוזון הנמוך. בין 5-10% האם יש מקום לדאגה וצריך לקחת לרופא. יצוי כי הוא לא אכלן גדול והוריו בעלי גובה ממוצע אב 172 - אם 166 בברכה רונית

רונית שלום,מבחינת המשקל הנכד המצקו שלך הינו סביב אחוזון 20 וזה תקין לגילו, ואילו בגובה הוא אכן בין אחוזון 5-10 - וזה נמוך לגילו. יש צורך לבחון האם הוא שומר על אחוזון גובה זה מלידתו - או שהוא היה באחוזון גובה גבוה יותר - ובאיזה שהוא שלב - הוא ירד לאחוזון נמוך. במידה וכך - בהחלט ראוי בירור - לודא סיבה לירידה - האם בעיית ספיגה(כגון צליאק) , האם בעייה אנדוקרינית - (כגון תת פעילות של בלוטת התריס). במידה והוא תמיד היה על אחוזון גובה נמוך - סביר כי זהו הדפוס הגנטי שלו - הוריו אינם גבוהים. אך בכל חשש - אפשר לפנות לרופא המטפל ולבקש לעשות בירור אנדוקריני - תיפקודי בלוטת התריס, ספרית דם, והורמון גדילה. אני מציעה גם לברר איך הוא ישן בלילה - האם הוא ישן לילה שלם, האם הוא נוחר בלילה - הפרעות נשימה בלילה גם משפיעות על הגדילה - בעיקר על הגובה. לגבי האוכל - אכן בגיל זה פעוטים לא אוכלים פר יום אלא פר שבוע - כלומר - יש ימים שבו הוא אוכל טוב - ויש ימים שבקושי אוכל. זה תקין. בדרך כלל פעוטים לא מרעיבים את עצמם ואפשר לבחון את זה לפי המשך שמירה על אחוזון המשקל - למרות שאינו אכלן טוב. האחריות שלנו כהורים או כסבתות זה לבחור מה אנו מבשלים להם, ובאיזו צורה אנו מגישים את האוכל - האחריות של הילד - זה להחליט מה מתוך האוכל המונח לפניו הוא אוכל - והא הוא אוכל בכלל. שיהיה לך הרבה נחת!

מנהל פורום טיפת חלב