בת כמעט שנה ולא מכניסה דברים לפה

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

09/04/2013 | 08:54 | מאת: רותי

שלום, בתי בת כמעט שנה ועדיין לא מכניסה דברים לפה. היא אוכלת טוב, עדיין מרוסק (פירות, מרק) ובקבוק. היא נושכת ומנשקת בובות, אבל אם נותנים לה מזון, חפצים קטנים (עלים, םרחים...) היא משחקת עם זה ולא מכניסה לפה כלל. מה אפשר לעשות? אפשר לעבוד על זה איתה בבית? צריך ללכת לייעוץ מקצועי / טיפול? תודה

רותי שלום, לעיתים יש קשיים בויסות החושי - או חוסר רגישות או רגישות יתר - ואז הכנסת דברים לפה הופך ללא נעים עבורה ולכן היא נמנעת מלעשות זאת. אפשר לנסות לגרות אותה על ידי לחיצה עם הכפית על הלשון בעת ההאכלתה בכפית. או גם לעבור עם הכפית על השפתיים שלה - הכל במטרה שהיא תחוש את הפה והשפתיים .במידה ועדיין את רואה שאין התקדמות בעוד חודש , אפשר להתייעץ עם קלינאית תקשורת (בד"כ יש לעשות זאת דרך פניה למכון להתפתחות הילד - עם הפנית רופא מטפל. בהצלחה!

מנהל פורום טיפת חלב