מחיאת כפיים

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

07/04/2013 | 17:09 | מאת: רוז

היי רנה. בתי בת 9 חודשים למדה למחוא כפיים ממש יפה אחרי שעבדתי איתה על זה תקופה ארוכה שרתי והדגמתי עד שלמדה ומאוד שמחתי. אחרי כמה ימים הפסיקה, ומאז עבר שבוע בלי כפיים כאילו שכחה איך עושים. אני מנסה ללמד אותה מחדש והיא מנסה אבל לא מצליחה להפגיש בין כפות הידיים אלא יוצא לה כמעט, נראה כמו נפנוף ידיים באויר. היא מתייאשת מהר מהניסיונות. אני רוצה לציין שהיתה מוחא כפיים מיוזמתה בלבד ולא כאשר ביקשתי. אני לא מודאגת אבל זה נראה לי מוזר.. יש הסבר לתופעה? שאלה נוספת - בטיפת חלב אמרו לי לעבוד איתה על שפה כיוון ששאלו אם היא מגיבה בהבנה לשאלות פשוטות כמו איפה אור, תעשי כפיים וכו' ועניתי בשלילה. אם אני עובדת איתה על כמה דברים במקביל כמו איפה כדור, איפה אבא, תעשי כפיים, תעשי ביי ביי וכו' (יש מלא דברים..) האם זה יבלבל אותה או לעבוד איתה כל פעם על דבר אחד? אפילו אם אני שואלת למשל איפה כדור ואני יודעת שיש לה כמה כדורים, האם זה יבלבל? אודה מאוד לעזרה וסליחה על אורך השאלה.

רוז שלום, גיל 9 חודשים מלווה בהתפתחות מוטורית מאד גדולה - התיישבות, מעבר לזחילה על 6, עמידה בעזרה וכו'. בנוסף שיניים בבקיעה, שינויים בתפריט היומית - כל יום יכול הליות יום חדש מבחינת טעמים ומרקמים. וכל זה - על תינוק קטן. לכן, מאד הגיוני שיהיו דברים שהמתוקה תלמד לעשות - ואז היא פחות תעשה אותם כי היא עסוקה במשהו התפתחותי אחר. לגבי כל שלב התפתחותי - נדרשת התנסות חוזרת על מנת שהתינוק יבצע את המשימה גם בלי תזכורות. לכן מבחינתך - כשיש סימה למחוא כפיים - לדוגמא - בעת שיר, או כשאבא בא, - אפשר למחוא איתה כפיים. אם אין סיבה למחיאת כפיים - אז לא צריך להתאמן על זה באותם רגעים - כדי לתת לה זמן להתפנות לדברים אחרים שמעסיקים אותה באותם רגעים. לגבי גריה לשפה - אחד הדברים הטובים ביותר לעשות - זה פשוט לדבר איתה - לשים במילים כל דבר שאת עושה איתה - לדוגמא - כשמחתלים לה חיתול - ואת מרימה לה את הרגליים - את יכולה להגיד בואי נרים רגליים - ואז לגעת עם הרגל שלה באף - ולהגיד הנה רגל.כנ"ל לגבי כל משחק איתה - אם היא משחקת עם כדור - להגיד לה - איזה יופי את מגלגלת כדור. אם אבא מגיע - להגיד הנה אבא. כל המילים הללו יצטברו לה להבנת שפה כשלב ראשון, ולדיבור שפה כשלב שני. ובכל התהליך הזה הכי חשוב סבלנות!!!היא עכשיו לומדת, והלימוד הטוב ביותר שנעשה הוא לימוד שנעשה מתוך סבלנות. המעבר מגריה לריהצריך להיות מתאים לסיטואציה אם היא משחקת בכדור - אז כדאי להתמקד בזה - ולא להגיד לה תוך כדי המשחק בכדור איפה האור - כי זה מעמיס. לעומת זאת אם היא גילגלה אלייך כדור בצורה מושלמת - אפשר לצרף לסוף הגילגול - מחיאת כפיים שלך - היא תלמד למחוא כפיים כאשר היא מחקה מה שאת עושה. תהני מהמתוקה!

מנהל פורום טיפת חלב