אכילה של התינוקת בת 6.5 חודשים

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

04/04/2013 | 12:09 | מאת: YASMIN

רנה שלום לך! בתי בת 6.5 חודשים. רציתי לשאל איזה בשר מומלץ, איזה חלק של בשר, עוף / הודו לתת לבתי וכמה זמן לבשל אותו. מה עדיף לבשל מרק או לאדות את הירקות ואחרכך לרסק אותם בבלנדר? לכמה זמן אפשר להכין מרק ואיך נכון לשמור אותו? תודה

יסמין שלום, בדרך כלל מתחילים עם עוף - החלק המומלץ הוא שוק של עוף (הפולקע). הכמות אליו אנו שואפים להגיע היא שוק ליום - אבל זה לוקח זמן עד שהתינוקת תאכל מנה שלמה - ולכן מעלים את כמות בשר העוף שטוחנים לה בהדרגה. מומלץ מאד לגוון בהמשך עם הודו, או בשר בקר. כל חלק בבשר בקר שאינו רווי שומן הוא מצויין!! הכמות בכל מנה צריכה להיות שווה לכמות הבשר שיורד משוק של עוף (זה בערך 50 גרם ). באידוי ירקות יש פחות הרס של הויטמינים , אבל לא לכולם יש סיר אידוי, ולכן אין שום בעיה להכין הכל במרק ולרסק בבלנדר . כשהמרק טעים התינוקות אוכלים זאת בהנאה ואז המתוקה תקבל את כמות הויטמינים שהיא צריכה מתוך כל הכמות שהיא אוכלת(גם אם חלק נהרסו בבישול). ניתן להכין מרק ולשמרו ל3 ימים במקרר. ניתן גם להכין מרק לכל השבוע , לרסק אותו (כולל העוף/בשר) ולחלק למנות יומיות - ולשים במקפיא - וכל יום להוציא ולהפשיר מנה אחת. (אני מאד ממליצה להיעזר בסבתא אם יש אופציה כזאת - הן נהנות מאד מהמשימה, מכינות מרק מעולה ועשיר, וכך כולם נהנים - גם התינוקת, גם הסבתא - ובמיוחד את! )בתיאבון!

08/04/2013 | 12:00 | מאת: YASMIN

רנה שלום ותודה רבה לך על תשובתך. רציתי רק לשאל האם עוף/הודו/בשר לבשל ביחד עם הירקות או בנפרד ואחר כך לערבב הכול יחד בבלנדר. שמעתי שלתינוק לא בראי מרק עוף/הודו/בקר. וכמה זמן מבשלים עוף/הןדו/בשר? שמעתי גם שטוב להוסיף ממרח שקדיה לפירות, מה זה ואם זה נכון? תודה

מנהל פורום טיפת חלב