הרפס

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

30/03/2013 | 21:12 | מאת: אילונה

שלום, שמי אילונה יש לי ילד בן 4 ותינוקת בת שבןעיים בבית היום הרגשתי שעומד לצאת לי הרפס על השפתיים. לאחר כמה שעות אכן ראיתי התחלה של שלפוחית קטנה. לא היה לי חום ולא הייתי חולה לאחרונה... השאלה שלי, האם יכול להיות שכבר הדבקתי מישהו מהילדים שלי? (נשקתי אותם באזור הפנים) ואם כן, אז מה עלי לעשות? אני מאוד חוששת, מכוון שקראתי באינטרנט שהרפס יכול להוביל לבעיות נוירולוגיות קשות ואפילו מוות אצל תינוקות... אני מאוד מבקשת לענות לי בהקדם האפשרי תודה רבה מראש אילונה

אילונה שלום, הרפס זו מחלה ויראלית - והרפס השפתיים היא הנפוצה ביותר. הוא כן מדבק - בעיקר במגע (כלומר בנשיקות), אך אני מניחה שזו לא ההדבקה הראשונה שלך בהרפס שפתיים (בעיקר כי ציינת שהרגשת שעומד לצאת לך הרפס בשפתיים - משמע שאת כבר יודעת איך זה מרגיש ...) - ולכן הגוף שלך מייצר מיד נוגדנים נגד ההרפס - ויתכן והספקת כבר להעביר נוגדנים לתינוקת עוד לפני הלידה , או במהלך השבועיים האחרונים - עוד לפני שהופיע ההרפס השפתיים. כך שיש לתינוקת שלך כבר הגנה מסויימת, ואם תשמרי מלקרב את פיך אליה, ותדאגי להיגיינה - שטיפת ידיים לפני כל מגע איתה ואם בנך הגדול - את עושה את המקסימום כדי להגן עליהם. לא ידוע לי אם יש עוד דרך למנוע הדבקה - אני ממליצה גם להתיעץ עם רופא הילדים המטפל. רפואה שלמה וחג שמח!

מנהל פורום טיפת חלב