גניחה מכאב מתוך שינה תינוק בן חודש ושבוע

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

25/03/2013 | 08:18 | מאת: נועה

שלום, הבן שלי סובל מגזים מגילל שבועיים, הוא ינק בשילוב תחליף חלב מלידה ובשבוע האחרון החלטתי להפסיק להניר והוא ניזון כמעט רק מתחליף. מגיל שבועיים התינוק מתפתל מבכי במהלך היום ובשעות הערב אבל הדבר שהכי מטריד אותנו זה שהוא ממש מתכווץ וגונח מכאב מתוך שינה כל לילה לפעמים כל הלילה! הקטנציק כל כך עייף שהוא ממשיך לישון ובוכה מתוך שינה. עד לפני כיומיים הוא אכל המון ( גם בהנקה), ביומיים האחרונים נראה שהכאב התגבר והוא אוכל כמויות יותר קטנות ולעיתים יותר תכופות. אנחנו אובדי עצות וכולנו מחוסרי שעות שינה. ניסינו סימיקול, גרייפווטר וכל העירסולים, נדנודים וכדומה אך נראה שהוא נרגע, נרדם ואז סובל במהלך הלילה. מה ניתן לעשות? חג שמח

נועה שלום, על פי התיאור שלך יתכן מאד שתינוקך רגיש לתחליף החלב שהוא שותה - (גם כשהוא רק ינק - חוסר השקט שליווה אותו אז יכול לנבוע ממוצרי החלב שאת צרכת, וכעת שהוא ניזון מתחליף חלב - חוסר השקט מתמשך ומתבטא גם שעות הלילה. )אני ממליצה להתיעץ עם רופא הילדים המטפל - בשאלת החלפת התמ"ל לנוטרמיגן - זוהי פורמולה עם חלבון מפורק - המתאימה לתינוקות הסובלים מאי סבילות לחלבון החלב. השינוי בהתנהגות של התינוק אחרי שהוא מפסיק לאכול פורמולה חלבית, ומקבל נוטרמיגן - הוא תוך 48 שעות - כך שמהר מאד תוכלו לדעת האם חוסר השקט במהלך היום והלילה נבע מרגישות לחלב. את הנוטרמיגן יש לרכוש עם מרשם רופא (אין לנוטרמיגן ריח טוב כמו לפורמולה רגילה כך שאם לתינוקך יש קושי לאכול אותו בהתחלה אפשר להוסיף כמה טיפות של וניל, או /ו סוכר ענבים לבקבוק על מנת להקל עליו את ההיכרות עם הפורמולה הזאת. לא לדאוג - בהמשך הוא יתרגל ולא יהיה לא שום קושי לאכול נוטרמיגן). בהצלחה!

מנהל פורום טיפת חלב