כמות בשר מומלצת לתינוק

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

22/03/2013 | 14:42 | מאת: מילנה

היי רנה קודם רציתי להודות לך על התשובה לשאלה ששאלתי התחלתי לעלות לבן שלי בן החצי שנה את מנת הירקות כי הוא אוכל את זה טוב ולא פולט אחרי זה הבנתי שיש כמות מסויימת של בשר שיש לתת לתינוק (כמובן שאני טוחנת אותו לאחר הבישול( מהי הכמות שיש לתת ובאיזה גיל אפשר לתת לו לטעום אבוקדו? תודה רבה ושיהיה חג שמח וכשר

מילנה שלום, כמות הבשר היומית שאליו אנו שואפים להגיע מבחינת תזונת תינוק בן חצי שנה ומעלה הינו 50 גרם של בשר - זה שווה פחות או יותר לכמות בשר שיש על שוק של עוף - ובד"כ מתחילים עם בישול המרק עם שוק של עוף.סביר כי בהתחלה הוא יאכל שוק אחד ל3 ימים אך כשהוא כבר מגיע לכמות של כוס מרק אז גם עלים בהדרגה בכמות הבשר/עוף שמציעים לתינוק- רצוי שבכוס יהיה כמות שווה ערך לבשר של שוק עוף (העוף/הודו/בשר הוא החלק החשוב במרק - כי הוא מוסיף את החלבון, ברזל ושומן הנחוצים). אפשר לתת לטעום ולאכול אבוקדו מגיל 6 חודשים - מתחילים עם כמות קטנה וניתן לעלות בהדרגה בכמות מדיי יום על פי תגובת התינוק לטעם ולמרקם. רצוי להוסיף את האבוקדו לפירות. חג טעים ושמח!

מנהל פורום טיפת חלב