חבל טבור

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

19/03/2013 | 19:21 | מאת: רנא

היי היום אחרי 3שבועות כמעט מהחידה נפלה השארית של חבל הטבור אחרי טיפול באלכוהול התייבשה ונשרה אבל שמתי לב שנשאר חלק לבן קטן שעדיין לא נפל האם להמשיך עם האלכוהול וזה פשוט ירד לבד? דבר שני שמתי לב גם שהפופיק קצת בולטת החוצה האם זה נורמלי? האם צריך לחגור את התינוק על מנת שהפופיק תכנס פנימה?

רנא שלום, סליחה על העיכוב במענה.לעיתים בנפילת גדם הטברו בתחילה רק החלק החיצוני של הגדם נושר ולוקח עוד כמה ימים עד שגם החלק הפנימי יותר נושר. יש להמשיך לנקות עם אלכוהול - אבל אין צורך להרבות באלכוהול - מספיק פעמיים ביום. במידה ואת חשה כי יש ריח מהחלק שנשאר או אדמומיות סביב - כדאי לפנות לרופא המטפל לודא שלא הזדהם. לגבי בליטת הטבור החוצה - סביר כי זהו שבר טבורי קטן , הוא בדרך כלל חסר משמעות, אינו דורש טיפול או מעקב כלשהו, זה לא כואב לתינוק ,ובד"כ עד גיל שנה הטבור לגמרי תקין ללא בליטות מיותרות.חג אביב שמח!

מנהל פורום טיפת חלב