שינת לילה

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

13/03/2013 | 12:24 | מאת: סמדר

שלום , בני בן 9.5 חודשים,בתקופה האחרונה הוא חלה המון ובעקבות זה שמתי אותו לישון על ידי במיטה,מהלך זה גרם להמון בעיות ,במעון הוא לא רצה להירדם בלול,הוא היה צריך מגע יד כדי להירדם והיה ישן בין רבע שעה לעשרים דקות וגם בבית אותו הדבר הייתי צריכה לשכב על ידו כדי שירדם.. התחלתי בגמילה לפני שבוע ,שמתי אותו במיטתו והחזקתי את ידו ונגעתי בפניו ע"י ליטוף רך כדי שירדם,זה לוקח לפעמים שעה ויותר.. עוד דבר שמפריע,הקימה באמצע הלילה ורצון בלקבוק ,לפעמים זה מסתיים במוצץ ,הוא אמור לקום לאכול בלילה בשלב זה? התהליך הולך כך: 19:30 טקס הכנה לשינה מקלחת ובקבוק וכו.. 20:00 כניסה למיטה,מלווה בליטופים ואחיזת יד.. 23:00-00:30 - קם בבכי ,שוב באה אליו שמה מוצץ מלטפת וכו אם לא עוזר נותנת בקבוק ,(ברוב המקרים זה קורה..) 05:00-06:00-מתעורר אשמח לקבל את דעתך בעניין תודה רבה

סמדר שלום, שינוי בהרגלי שינה מאד אופייני בגיל זה , ועוד יותר אופייני אחרי מחלה. הכל משתבש, ההרגלים הקודמים נשכחים, וצריך לחזור להקנות הרגלי שינה נכונים . קשה - כי זה מלווה בבכי - התינוק רק לפני שבוע קיבל רשות לישון איתך, ועכשיו - הוא גם רוצה, אבל את רוצה - ובצדק - להרגיל אותו להירדם לבד - במיוחד עם הוא מתעורר באמצע הלילה, ושימשיך לישון במיטתו. לכן , הכי חשוב לשמור על עקביות - גם אם יש בכי, תמשיכי להתמיד בלהרדים אותו בעזרת ליטופים- בלי להתפתות להוציאו מהמיטה ולהעבירו אליכם למיטה. תינוק בד"כ לומד להירדם באמצע הלילה כמו שהוא נרדם בתחילת הלילה - ולכן אם תתמידי בעקביות - הוא מהר ילמד להירדם עם ליטופים וש'ש'ש'. אחרי כמה ימים אפשר להמשיך עם הש'ש'ש' ולהפסיק עם הליטופים. אחרי כמה ימים להמשיך עם הש'ש'ש' אך כשאת יושבת במרכז החדר ולא על יד מיטתו. וכן הלאה עד שלמעשה את כבר מחוץ לחדר. המטרה היא להרגיל אותו להירדם בכוחות עצמו!ואז אם הוא יתעורר באמצע הלילה - הוא יצליח גם להרדים את עצמו מבלי לקרוא לך. תינוק בן 9 חודשים אמור לישון כ11 שעות שינה בלילה(גם אם הוא קם פעם אחת, מצופה כי יחזור לישון עד להשלמת 11 השעות הללו). על פי סדר הלילה שלכם - נראה כי חסרה לו שעת שינה - וחוסר בשינה גורם לקושי בהירדמות , קימות מרובות יותר, ואף יקיצה מוקדמת יותר. לכן כדאי לנסות להוסיף לו עוד שעת שינה - ניתן להתחיל לעשות זאת בהקדמת טקס השינה בחצי שעה - כלומר להתחיל את הטקס ב19, וכניסה למיטה ב20. ואחרי כמה ימים להקדים את הכל שוב בחצי שעה - כלומר להתחיל את טקס השינה ב18:30. שיהיה לכם לילה טוב!

14/03/2013 | 10:10 | מאת: סמדר

תודה רבה על התשובה המהירה והפרטנית. סוף שבוע מהנה..

מנהל פורום טיפת חלב