זחילה אחורה

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

13/03/2013 | 10:44 | מאת: סמדר

שלום, בני בן 9.5 חודשים,הוא זוחל אחורה ומתגלגל כדי להגיע לדברים,אך הוא אינו זוחל קדימה ,יש לציין שהוא יושב ,אבל לא מתיישב לבד.. יש סיבה לדאגה,מה לעשות? תודה,

סמדר שלום, לכל שלב התפתחותי יש כ3 חודשים להשלמת המשימה - וזה עדיין נחשב בתחום הנורמה. מה שחשוב לודא הוא שכל הזמן יש התקדמות - כלומר - אם לפני 3 חודשים המתוק רק הרים ראש ונשען גבוה על הידיים, היום הוא כבר מתגלגל וזוחל אחורנית. הוא גם יושב יציב - לעומת המצב לפני 3 חודשים. במקרה שלו - רצוי לא להושיבו - כדי שילמד להתיישב לבד. יוצא דופן אחד - מותר להושיבו בכסא של אוכל לצורך הארוחה בלבד. כשהוא מסיים את הארוחה - יש להשכיב אותו שוב חזרה על השטיח. ככל שהוא יהיה יותר על משטחים - רצפה, שטיח, משטח פעילות - כך יש סיכוי להתקדמות בהתפתחות שלו. אחת הסיבות הנפוצות יותר לילד שזוחל אחורנית ולא על 6 , ויושב אך לא מתיישב - זה ילד עם גמישות יתר - ובמצב כזה - כשהוא שוכב על הרצפה הוא מחזיק את רגליו רחוקות אחת מהשניה -בגלל הגמישות שלו - ומאד קשה במצב כזה לעלות על 6 ולזחול. בד"כ הזמן עושה את שלו - והוא ישלים את המשימה בחודשיים שלושה הקרובים - אך במידה ואת חוששת או מתרשמת שאינו מתקדם התפתחותית - כדאי להתייעץ עם פיזוטרפיסטית התפתחותית(לעיתים ניתן לקבוע תור דרך טיפת חלב). חודש אביב שמח!

מנהל פורום טיפת חלב