קשקשים

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

26/02/2013 | 11:05 | מאת: שרית

שלום, לבני בן ה 5 חודשים יש קשקשים על הקרקפת. מה עליי לעשות? האם צריך לנקות את זה או שזה יירד לבד? תודה, שרית

שרית שלום, קליפה או קשקשת בעור ראשו של תינוק הינו מצב שכחי ולא מזיק שבד"כ לא מגרד או גורם אי נוחות לתינוק. לא ברור הגורם לקליפה אך פעילות יתר של בלוטות החלב בעור ובזקיקי השיער קשורים לכך. בד"כ הקשקשת לא דורשת טיפול, שטיפה עדינה של שיער התינוק עשויה למנוע הצטברות של הקשקשת - וניתן לשטוף את ראשו עם מי האמבט שהוספו להם שמן אמבט(כגון בלניאום הרמל או אמול). ישנו שמפו לתינוקות של חברת מוסטלה MUSTELAלמניעה וטיפול בקשקשת בעור קרקפת התינוק. בכל מקרה, יש לזכור כי הקשקשת תחלוף גם ללא טיפול. במידה ויש קשקשת קשה - כדאי לפנות לרופא המטפל - לעיתים זה מצריך משחה טיפולית המכיל מרכיב אנטי פיטרייתי(אבל זה מצב נדיר יותר).

מנהל פורום טיפת חלב