פירות ומרק

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

18/02/2013 | 19:06 | מאת: שני

אני רוצה להתחיל לגוון את הפירות והמרק המרוסקים ואני לא יודעת מה מותר ומה אסור להוסיף. בפירות אני שמה כרגע תפוח, בננה, אגס, מלון, על בסיס מיץ קלמנטינה או מים. האם מותר תמר? תות? אפרסמון? אפרסק? במרק אני שמה שוקיים עוף, תפו"א, בטטה, גזר, דלעת, קישוא, בצל, גריסים/אורז/שיבולת שועל לסרוגין, שמיר, שן שום, וקצת מלח. מה מותר להוסיף? ומשהו שלא עושה גזים..

שני שלום, לא ציינת מה גילו של המתוק שלך, אז אני מניחה שהוא מעל גיל 6 חודשים . בפירות אפשר להוסיף כל פרי (גם את אלה שהזכרת). כיון שפירות הם קצת יותר אלרגניים - צריך להגיש אותם בתחילה בכמויות מאד קטנות ולהעלות בהדרגה. אפשר להוסיף גם אבוקדו, שקדיה (זהו ממרח שקדים שבד"כ קונים בבתי טבע). המרק שאת מתארת הוא עשיר ומצויין - אפשר לגוון על ידי הודו או בשר בקר במקום עוף, אפשר גם לשים מעט איטריות במרק ולטחון אותם יחד עם המרק. בתיאבון!

מנהל פורום טיפת חלב