מנשא לתינוק בן 5 חודשים

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

16/02/2013 | 12:35 | מאת: שרית

שלום, אני רוצה לרכוש לבני בן ה 5 חודשים מנשא. איזה מנשא מומלץ, האם מנשא קשיח או מנשא בד תלוי? על אילו פרמטרים עליי לשים דגש בבחירת מנשא בכדי לא לפגוע בהתפתחותו? למשל, הבנתי שמנשאים עם פנים החוצה כאשר לברכיים אין תמיכה יכולים לפגוע בתינוק. אודה לעזרה, שרית

שרית שלום, מנשאי בד בד"כ מתאימים לחודשים הראשונים - אז התינוק נהנה מהתנוחה העוברית - תנוחה המונצחת במנשא. אך ככל שהתינוק גדל - הוא פחות זקוק לתנוחה העוברית, נהנה להסתכל החוצה מצד אחד, וכשהוא עייף וזקוק לתנוחת חיבוק יש לו את האופציה לישון עלייך בתנוחת חיבוק - כאשר 2 ידייך חופשיים . החשוב ביותר הינו למצוא מנשא שנוח לך - כי אם לך נוח - גם לו יהיה נוח. אני מציעה להתנסות במנשאים שונים בחנויות -או אצל חברות - כשהתינוק במנשא עלייך - וכך תוכלי לחוות עד כמה זה נוח לשניכם.

מנהל פורום טיפת חלב