גובה בגיל שנתיים

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

16/02/2013 | 08:38 | מאת: מירי

שלום, בני בן שנתיים ובגובה 82 ס"מ. האם הגובה תקין? אנחנו דואגים שיהיה נמוך בבגרותו. מה הגובה האידיאלי בגיל שנתיים? האם יש משהו לעשות על מנת לעודד התפתחות גובה תקינה? בברכה, מירי

16/02/2013 | 09:00 | מאת: מירי

רציתי לציין שאני בגובה 163 ס"מ ובעלי 174 ס"מ. ובננו בן הארבע בגובה מטר ושישה סנטימטר. אם המידע הכרחי.

מירי שלום, בנך בן השנתיים הוא באחוזון ה10 לבני גילו מבחינת הגובה - אמנם זהו אחוזון נמוך - הוא הוא תקין לבני גילו. אחיו בן ה4 הוא קצת מעל הממוצע בגובה שלו . צריך להתסכל האם היתה עקביות בגדילה שלו לגובה - או האם היה גיל מסויים שהיתה עצירה בגדילה לגובה - ואז יש לעשות בירור האם היתה סיבה לעצירה זו. במידה וכן, יש לפנות לרופא המטפל .אלמנט הגובה מושפע גם מתזונה (תזונה עשירה בחלבונים - כגון שניצל!)וכן אלמנט גנטי(הגובה שלך ושל אמא שלו לחקל ל2 - פלוס מינוס 10 ס"מ - יהיו גובהו בבגרות).שבוע מצויין!

מנהל פורום טיפת חלב