תזונה - חצי שנה

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

13/02/2013 | 19:56 | מאת: יעל

שלום רנה, לפני הכל רציתי להודות לך על התשובות המפורטות, המנומקות והמסבירות שאת נותנת בפורום. אני משתמשת בו הרבה, ואת באמת עוזרת לי (: בני בן חצי שנה וקצת ואוכל בין ארבע לחמש ארוחות ביום ( תלוי בשעות השינה שלו) כאשר מתוכן 2-3 בקבוקי סימילאק, ארוחת פירות וארוחת ירקות עם הודו ואורז/ פסטה לאחרונה ניסיתי לתת לו מעט אבוקדו,וביצה עם עגבנייה מגורדת(דאגתי שהביצה לא תהיה קשה לבליעה) את שני הדברים הוא לא הסכים לאכול...הוא ממש עשה פרצוף נגעל מהמרקם/הטעם חשוב לי לציין שאת הפירות והירקות הוא אוכל יפה. איך ניתן לגרום לו לאכול את האוכל הנל? האם כדאי להסוות אתו בתך אוכל אחר? הייתי מעדיפה בימים שהוא אוכל 5 ארוחות לתת לו עוד מנה של משהו אחר ולא סימילאק.האם יש לך רעיונות לאכול כזה?הביצה והאבוקדו היו במטרה לתת ארוחת ביניים.... שאלה נוספת, האם יש צורך בביקור אצל רופא שיניים לאחר בקיעת השיניים הראשונות? תודה,יעל

יעל שלום,התפריט שאת מציעה לבנך - נשמע תקין לחלוטין לגילו. יש לזכור כי הוא "אוכל" חדש - ולכן בהחלט סביר כי יהיו טעמים או מרקמים שהוא יתנגד בתחילה לאכול - בד"כ אילו טעמים חדשים לו ושהוא זקוק לשהות על מנת להכיר בהם כטעמים טעימים. - אין שום צורך להסוות את האוכל שהוא איננו אוהב באוכל אחר - כך - למעשה הוא לא יכיר בטעם שלהם בעתיד - ובכל מה שקשור לאוכל אנחנו לא ממהרים - אם הוא לא אוהב ביצה ועגבניה היום - אולי הוא יאהב את זה בעוד שבועיים או בעוד חודש. כיון ששמת לב שהוא ממש לא אוהב את הטעם/מרקם של הביצה והעגבנייה - ההמלצה היא דוקא לעשות פסק זמן - כלומר לא להציע לו למשך שבוע שבועיים את המרקם והמאכלים הנ"ל ורק בעוד שבועיים - שוב להציע לו. לעיתים אחרי שבועיים - הוא נזכר שזה מרקם שהוא טעם פעם - ואז הוא מוכן לאכול את זה ללא קושי. אם לא מצליח - מחכים שוב שבועיים - ואז מנסים שוב. במרוצת הזמן שעובר - הוא יהיה בשל לאכול את הביצה והעגבניה במרקם אחר - למשל כביצה מקושקשת או כחתיכות קטנות של עגבניה -רק לזכור לחשוף אותו לכך רק כשהוא בשל לאכול את זה כמוצק. בכל הקשור לחשיפה למזונות גיוון זה הכיוון - כלומר, גם אם הוא רק טועם את הביצה - אך לא מוכן לסיים אותה - זה עדיף מאשר לא לחשוף אותו בכלל. וכמובן , סבלנות! לארוחת ביניים לגיל 6 חודשים - אפשר להציע מנה של דייסה בכפית - כגון דייסת שיבולת שועל - שאפשר להמתיק עם מעט סילאן. אפשר גם להציע יוגורט (וכן - מדי פעם גם מעדן) על פי הנחיות משרד הבריאות מדצמבר 2012 מוצרי חלב לא ממותקים הם חלק מהתזונה המגוונת המומלצת לתינוקות . רק חשוב שמוצרי החלב לא יהוו מרכיב מרכזי בתזונת התינוקות עקב היותם דלים בברזל. לגבי ביקור אצל רופא שיניים - תלוי ברופאי השיניים - חלקם יעדיפו לראות את הפעוטים בגיל 18 חודש - אז רוב השיניים בקעו, וחלקם הגדול יותר יעדיפו לראות את הפעוטים סביב גיל שלוש שנים. כמובן אם יש בעיה - ניתן לפנות אל רופא השיניים בכל גיל. מומלץ לצחצח שיניים - עם בקיעת השיניים - או בעזרת חיתול בד או מברשת קטנה ורכה - ללא משחה!

מנהל פורום טיפת חלב