שעת שינה ואמבטיה

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

06/02/2013 | 18:20 | מאת: אולגה

שלום רב, הבת שלי 3 חודשים כרונולוגי וחודש וחצי מתוקן- באיזה שעה רצוי להשכיב אותה לישון לשנת לילה? כרגע אנו משכיבים אותה בעשר, עשר וחצי, האם זה מאוחר מדי? או שרצוי להרגיל אותה לשעה מוקדמת יותר כמו שמונה? ועוד דבר- אני מאכילה אתה כל 4 שעות אז לצורך העניין אם אני צריכה להאכיל בעשר אני מעירה אותה חצי שעה לפני על מנת לעשות מקלחת ואני גם אמורה להביא לה כדור לפחות חצי שעה לפני ארוחה האחרונה שלה. הבעיה היא שהיא נעשת עצבנית במקלחת עקב הרעב. מהי המלצתכן בעניין?

אולגה שלום, ביתך מאד צעירה וכמות שעות השינה בלילה עבורה היא בין 8-10 שעות (ולא מצופה שהן תהיינה רצופות) לכן השכבה ב10-10:30 איננה מאוחר מדיי. את יכולה לנסות להקדים את שנת הלילה בחצי שעה - עד שעה במשך החודש הקרוב. כיון שהיא זקוקה לתרופה לפני ההאכלה האחרונה והמקלחת משתרבבת בפנים - ולצורך כך אף צריך להעיר אותה לפני הזמן - אני מציעה לשנות לגמרי את זמן האמבטיה - אפילו לשעות היום - בבוקר או בצהריים - למצוא זמן שנוח לשתיכן - כך היא תוכל להנות מהאמבטיה - שבגיל זה בד"כ הינה חוויה חיובית מאד גם לה וגם לך וחבל שזה מלווה בבכי עקב רעב לקראת הארוחה הבאה. יום האם שמח!

מנהל פורום טיפת חלב