משקל

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

28/01/2013 | 06:41 | מאת: קרין

היי ביתי בת שנה שוקלת 8.400 יונקת זה כבר שקילה שלישית שהאחות טיפת חלב אומרת שהיא יורדת באחוזון כשהיא נולדה היא רק ינקה והייתה באחוזון מאוד גבוה לא ברור לי מה זה אומר והאם יש סיבה לדאגה האם משקל זה סביר לתינוקת בגילה? תודה רבה

קרין שלום, 8.4קג', בגיל שנה נמצא סביב אחוזון 10. אחוזון זה אמנם נמוך לבנות גיל שנה - אך הוא עדיין תקין. יש לזכור כי ביתך היתה באחוזון גבוה יותר - וממשיכה לרדת - והירידה המתמשכת היא המצב הלא תקין - תינוקות בני 9 חודשים יורדים באחוזון המשקל שלהם - כיון שהם נחשפים ליותר מזונות מוצקים על חשבון התמ"ל, הם פעילים יותר ושורפים המון קלוריות, ולעיתים בעת בקיעת שיניים - גם התיאבון שלהם משתנה. אך הירידה נמשכת לזמן מוגבל - כחודש-חודשיים, ואז האחוזון מתייצב. אצל ביתך - לפי מה שאחות טיפת חלב אמרה לך - היא ממשיכה לרדת באחוזון המשקל וזה מצריך בירור אצל רופא הילדים המטפל. הבירור הראשוני שיש לעשות הוא בדיקת ספירת דם - לודא שאין אנמיה - זה אחד הגורמים הראשונים לירידה במשקל.

מנהל פורום טיפת חלב