רגרסיה גיל שנה ושמונה חודשים (המשך)

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

24/01/2013 | 18:13 | מאת: גלי

היי ראשית המון תודה על התגובה המפורטת. הייתי רוצה להמשיך ולהתייעץ באותו נושא אך להגצי דבר חדש שקורה לה בשבוע האחרון . היא מתעוררת מידי לילה בסביבות השעה 2:00 בבכי היסטרי נוראי. ולא נרגעת עד שהיא לא מקבלת בקבוק... חשוב לי לציין כי היא לא אוכלת בקבוק בלילה כבר חצי שנה. היא יכולה לבכות בצרחות כאלה גם שעה... (ניסינו). ניסינו לתת לה מים, מוצץ ולחזור לישון, חיבוק, ליטוף. כלום לא עוזר. רק בקבוק. אני ממש אובדת עצות ואינני יודעת כבר מה לעשות. לפעמים אני ממש מרחמת עליה שהיא מגיעה לבכי כ"כ היסטרי, אולי חלום, אולי איזה כאב שהיא לא יודעת לבטא... האם להמשיך לתת לה בקבוק במצבים כאלה? (זה חזר על עצמו יומיים ברציפות, אחריו היה לילה רצוף שינה ואז שוב לשלושה ימים רצופים.. ) מקווה שתוכלי לעזור לי. תודה

גלי שלום, בכל תהליך שינוי מול תינוקות /פעוטים הדבר החשוב ביותר זה עקביות . כל שינוי בתגובה שלנו - משדר לפעוט כי אנו לא בטוחים בתהליך - וזה משדר גם חוסר ביטחון של הפעוט בתהליך - דבר שתמיד ילווה בבכי. חשוב לא לעבור משיטת הרדמת אחת לשניה - כלומר אם הוחלט כי היא נרדמת רק עם ליטוף או רק עם הרמתה וחיבוק עד שנרגעת ואז השכבתה במיטה חזרה - אז צריך להמשיך ולעשות רק זה - ולא לעשות נסיונות עם מוצץ/מים/חיבוק/ליטוף. כלומר, את צריכה להחליט באיזה דרך את בוחרת לעזור לה להירדם - ולהרדים אותה רק בדרך זאת -גם אם יהיו ימים שהיא בוכה - ומוציאה אותך "משיויי משקל". ההמלצה היא להרדים באמצע הלילה בדיוק באותה דרך שאת מרדימה בתחילת הלילה. זה לא קל! אבל העקביות שלך תגרום לתהליך להיות הכי קצר שיכול להיות . כיון שהיה לילה אחד שהיא ישנה רצוף - כדאי לבחון האם היה משהו באותו יום שהיה שונה - האם היא ישנה טוב בגן, הלכה לישון בשעה הגיונית (לעומת חוסר בשינה שיכול לגרום לקימות מרובות בלילה) . מתן בקבוק באמצע הלילה יגרום לה להבין שרק בקבוק יכול לעזור לה להירדם חזרה - ולכן זה לא מומלץ (חבל לקשור אוכל עם שינה). המשך הצלחה בתהליך!

מנהל פורום טיפת חלב