תינוק בן חמישה חודשים וחצי

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

21/01/2013 | 10:14 | מאת: יעל

שלום רנה,יש לי מספר שאלות * עד לאחרונה אכל רק חלב אם.באופן הדרגתי התחלנו לשלב סימילאק וכיום מרבית הארוחות שלו הן תחליף.ידוע לי כי חלב האם עשיר בנוזלים.מה לגבי אכילה של תחליף?האם יש צורך במתן מים? * בגיל ארבעה חודשים התחלנו בטעימות של כפית עד שתיים ביום של ירקות ולאחר שבוע פירות.לאורך כמה זמן אמורה להתבצע הגדלת הכמות עד למנה?באיזה גיל צריך לאכול כבר מנה?אני מניחה שזה תלוי תינוק,אך חשוב לי לדעת סדרי גודל * האם לאחר הופעת השיניים יש צורך בניקוי עם טטרה ומים?לפני השינה כמובן.... * הוא התהפך מספר פעמים מהבטן לגב אך עדיין לא מהגב לבטן.הוא ממש מתנדנד על הקצה שהוא מנסה להגיע לצעצוע אך עדיין לא משלים את ההיפוך.כיצד אוכל לעזור לו בזה?כמו כן, הוא לא אוהב לשכב על הבטן.אני מקפידה לעשות זאת מספר פעמים ביום.כמה זמן כל פעם?האם להתעקש איתו? בנוסף, הוא ממש מנסה להתיישב.לעזור לו?לאפשר לו?לא מוזר שהוא עדיין לא התהפך מהגב לבטן אך מנסה כבר להתיישב? * כמה פעמים צריך לישון במהלך היום ולכמה זמן?וכמה שעות בלילה? סליחה שיצא ארוך (: תודה.יעל

יעל שלום, 1. כיון שגם התחליף עשוייה עם מים , בד"כ אין צורך בתוספת נוזלים גם עם התינוק ניזון מסימילק. אנו ממליצים להציע מים החל מגיל 6 חודשים אחרי אכילת המרק - כיון שזו ארוחה שעלולה להצמיא - וזו דרך נהדרת לחשוף למים. 2.מגיל 6 חודשים אנו ממליצים לחשוף לאוכל כארוחה שלמה ולא רק טעימות - כלומר ארוחה אחת תהיה של מרק ירקות עוף עוף/הודו, קטניות(עדשים,אפונה,חומוס,אורז) ואפשר גם איטריות - הכל טחון למרק חלק. הכמות שאמורה להחליף ארוחה של חלב זה כוס של מרק - כלומר בין 150-200 מ"ל וכפי שאכן ציינת - הכמות שהתינוק אוכל תלויה בו - והקצב בו הוא יגיע לכמות שמחליפה ארוחה של חלב גם תלוה בו - כלומר שי תינוקות שתוך יומיים כבר אוכלים כוס מלאה ויש תינוקות שאחרי חודשיים עדיין אוכלים רק 2 כפיות וזקוקים להשלמה עם חלב. אנו לא ממהרים - התינוק יקבע את הקצב. 3. עם בקיעת השיניים בהחלט מומלץ "לצחצח" אותם - שימוש בחיתול טטרה בשיפשוף קל עליהם זה מצויין. כמובן ללא משחה בגיל זה (ובד"כ ללא משחה עד גיל שנתיים-שלוש - רק כשהפעוט לומד ליורק את המשחה החוצה). 4.זה מצויין שהוא כבר מתהפך מבטן לגב - זה מראה לי שהוא מתרומם היטב כאשר הוא על הבטן(ולכן אין צורך להתעקש איתו על השכבה על הבטן - כי עיקר המטרה של ההשכבה על הבטן בחודשי החיים הראשונים היא גריה וחיזוק חגורת כתפיים). גם ההתהפכות החלקית מהגב לצד - היא תקינה - יש לזכור כי עכשיו חורף ושכבות הבגדים מקשים על השלמת הגילגול. אפשר לכוון אותו להשלמת הגילגול על ידי שימת יד על האגן שלו כאשר הוא מגיע לצד(לתת לו קונטרה) וכך יקל עליו להשלים את הגילגול מגב לבטן. בכל מקרה ככל שהוא ישכב עם גריה מתאימה על משטחים - הוא במרוצת הזמן ישלים לבד את ההתהפכות (והוא עדיין בגיל תקין לחלוטין לכך). לגבי ההיישבות - ההמלצה לא להושיב ילדים שלא מתיישבים לבד - וזאת במטרה שילמדו להתיישב בעצמם. סביר כי הנסיון שלו כעת להתיישב הינו כאשר הוא שוכב על הגב או שוכב בעגלה ב45 מעלות ואז מנסה להתרומם עם הראש(הלוואי עלינו שרירי בטן כאלו...). הדרך שהתינוק ילמד להתיישב דוקא איננה בצורה זו - אלא כאשר הוא שוכב על הבטן, מתרומם על 6 לצורך זחילה, מזיז את התוסיק הצידה ואז מתיישב. צורה זו של התיישבות - קוראת סביב גיל 9 חודשים. בהחלט ניתן לאפשר לו להתרומם מהגב לבטן כפי שהוא מנסה לעשות - כאשר שמים תינוק בן 5 חודשים בעגלה בתנוחה של 45 מעלות - הוא תופס את המעקה שלפניו או את צידי העגלה ומושך את עצמו לתנוחת ישיבה. אבל כאשר הוא על הרצפה - הוא לא יגיע לישיבה - ושם מומלץ לא לעזור לו. 5.תינוק בן 6 חודשים אמור לישון כ14 וחצי שעות ביממה מהן 11 שעות בלילה ועוד כ3 פרקי שינה במהלך היום . לאור זאת ,שנת היום היא כ3.5 שעות מחולק ל3 פרקי שינה - בד"כ הפרק האחרון אחה"צ היא קצרה - פחות משעה - ועוד 2 פרקי שינה של שעה לפחות. בלילה - צפוי שהוא יישן 5-6 שעות רצוף, אח"כ יש סיכוי שיתעורר יבקש אוכל או ליטוף - ויחזור לישון עד לסך של 11 שעות. לילה טוב!

מנהל פורום טיפת חלב