מוצץ מתי להגדיל גודל

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

15/01/2013 | 10:24 | מאת: שימרית

יש לי תינוק בין שמונה חודשים הוא לוקח מוצצים רק של טומי טיפי פיטמה כמו גומי של בית חולים מזל מצאתי את זה אחרת הוא הייה מסתובב עם המוציים המכוערים והלא איכותיים האלו זה לפחות גומי איכותי וצורה תפיסה הבעיה הוא אוהב רק אותם והוא עדיין משתמש בגודל 0-3 לא הגיע הזמן להגדיל ?? הבעיה שאין בסופר פארם לידי שום גודל (הפסיקו משום מה להביא) ואני גרה בצפון במרחק נסיעה לחנות קרובה לתינוקות עלו לי חששות מכיוון שהוא בימים האחרונים משחק עם הפטמה ופחות מוצץ את הפיטמה האם זה הגודל הבעיה?? או אולי סתם של גדילה ??

שימרית שלום, הסיבה הנפוצה ביותר למשחק עם המוצץ בגיל זה (לעיתים נשיכות של הפיטמה, לעיתים גירוד של החניכיים) זה בקיעת שיניים. תינוקך נמצא בגיל שבו הוא יכול להיות מוטרד מבקיעת השיניים - וזה בהחלט גורם לו לשחק עם המוצץ ופחות למצוץ אותו . כך שאין שום בעיה לאפשר לו לשחק כך עם המוצץ - רק לשים לב שהוא לא קורע את הפיטמה - ואז יש סכנת חנק - כך שאם הוא נושך את הפיטמה עד שהיא נקרעת - את המוצצים הללו כדאי לזרוק לפח. מבחינת חלל הפה והשיניים- אין שום בעיה שימשיך עם מוצץ קטן.

מנהל פורום טיפת חלב