יעוץ לגבי תזונה

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

13/01/2013 | 16:58 | מאת: קרן

בתי בת 6 וחצי חודשים. לפני שבועיים התחלתי לתת לה פירות ומרק מרוסקים. מבחינת משקל וגובה היא באחוזון 90. היא אוכלת 4 ארוחות ביום: ב7:00 200 מ"ל תמ"ל. ב-11:00 200 גרם פירות מרוסקים (תפוח, אגס, בננה-לפעמים בלי, חתיכת עגבניה בגלל העצירות, והכל על בסיס מים). ב15:00 200 גרם מרק מרוסק שאני מכינה ליומיים (גזר, בטטה, תפו"א, 2 כנפיים עוף וקצת מלח), ב-20:00 200 מ"ל תמ"ל עם 2 כפות שטוחות של קורנפלור. היא לא אוכלת במהלך הלילה. היא נהנית מכל הטעמים והמרקמים ומסיימת הכל ברצון ובלי בעיות. היא סובלת קצת מעצירות. את הפירות קל לי להכין. הבעיה עם המרק. התחלתי להכין בלי הנחיות, רק עצה של חברה, והכמויות מטיפת חלב. בתוך סיר עם מי ברז אני שמה את כל המרכיבים כולל הכנפיים שאני רוחצת טוב במים. בזמן שזה מתבשל הכנפיים מוציאות שמן וזה נראה כאילו שמתי שמן בסיר. אני משתמשת במי בישול האלה לבלנדר. אני לא יודעת מה זה אומר השמן הזה והאם הוא בריא. לגבי המרקם אני גם לא בטוחה כמה מים לשים בבלנדר וכמה נוזלי זה אמור להיות. המרקם יוצא משחתי וקצת דביקי,אבל רך וטעים,והיא אוהבת את זה. היא מתנגדת לשתות מים אז אחרי המרק אני סוחטת לה מיץ מחצי קלמנטינה. ביומיים האחרונים היא התחילה לפלוט את המרק כשעה וחצי אחרי הארוחה ולי תמיד אמרו שכשילד מתחיל לאכול מוצקים הוא מפסיק לפלוט. האם אני עושה משהו לא בסדר עם הארוחות?? האם הכמויות מכבידות עליה וזה יותר מידי?? אודה לעזרתך הדחופה.

קרן שלום, קודם כל על פי התיאור שלך - את עושה הכל נפלא! סדר יום מצויין! ארוחות מגוונות- מעולה! לגבי המרק - המרקם של המרק הוא נסיון ותהייה - עד שמקבלים מרקם שהתינוק מעדיף - ולכן אם מצאת שהתינוקת שלך אוכלת בהנאה מרקם יותר משחתי מאשר נוזלי - זה מצויין, ואז אין צורך להוסיף לבלנדר עוד נוזלים. לגבי העוף - עדיף שוק של עוף על כנפיים - יש בשוק יותר בשר מאשר בכנפיים - וחשוב לשים במרק עוף בכמות של שוק (אפשר מדי פעם לגוון עם הודו או בשר בקר)- העוף נותן למרק את השומן(ולכן השומן שיש במרק כתוצאה מבישול העוף הוא רצוי - הוא גם מקל על עצירות), את החלבון ואת הברזל. אפשר לגוון מדיי פעם את המרק עם תוספת של עדשים/אפונה/איטריות - כחלק מהמרק המתבשל - ואז לטחון הכל יחד. אפשר גם לשים עגבניה בתוך המרק ולבשל וגם אותו לטחון עם יתר המרכיבים - זה גם יקל על עצירות. לפירות אפשר להוסיף מיץ תפוזים (מקל על עצירות), אבוקדו, שקדיה(זהו ממרח שקדים שקונים בבתי הטבע או בסופרים הגדולים - הוא עשיר בברזל וטעים). לגבי הפליטות - נכון שכאשר מתחילים עם מוצקים יש ירידה בכמות הפליטות אצל תינוק שהיה רגיל לפלוט כל הזמן, אך יש לזכור כי גם המרק הוא נוזלי ולכן גם אותו יש נטיה להמשיך ולפלוט. לגבי הכמויות - כמות מומלצת של ארוחה (מרק או פירות) זה כוס - כלומר בין 150-200 מ"ל. כך שהכמות שאת מציעה לביתך היא כמות סבירה, וכל עוד היא ממשיכה לעלות באחוזוני הגדילה, ולא לסבול יתר על המידה מהפליטות - לא נורא. שיהיה לכן בתיאבון!

מנהל פורום טיפת חלב