חוסר תאבון אצל בני בן ה 10 חודשים

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

09/01/2013 | 13:59 | מאת: ליאת

רנה שלום, בני בן 10 חודשים בעוד כשבועיים. עד לפני כשבועיים בערך אכל יפה מאוד, כמעט מכל מה שנתנו לו. את המרק המרוסק הוא כבר לא רצה לאכול (מעדיף אוכל של גדולים). מבחינת המשקל הוא באחוזון 50 ומבחינה התפתחותית הוא מתפתח ממש יפה, הולך כאשר הוא אוחז ברהיטים, זחל משלב מאוד מוקדם וכרגע מתנסה בלעזוב ידיים ולעמוד לבד (ומתלהב מאוד מהרעיון :)). כרגע אני מאוד מאוד מודאגת מכך שהוא לא אוכל. בבוקר ב 7 הוא אוכל בקבוק סימילק 180 מ"ל אחכ בסביבות 10 מנסה לתת לו חביתה עם עגבניה וטחינה (לפעמים אוכל כמה ביסים ולפעמים לא). בצהרים מנסה לתת לו קציצות עוף עם ירק או חזקה עוף ואורז ושוב אולי כפית שתיים וזהו. אחר הצהרים אני מנסה לתת לו פירות משולבים עם שקדימון ומיץ תפוזים לויטמין C ושוב מספר כפיות או מנסה להכין לביבות עם בננה וגבינה. חשוב לי לציין כי פעם אכל ממש טוב וכרגע ממש כלום. השאלה שלי אם יש לי סיבה להיות מודאגת והאם לאפשר לו לקחת בקבוק סימילק בצהרים אם הוא לא אוכל מוצקים (הוא מאוד אוהב את הבקבוק, הפחד שלי שיתרגל אליו ויעדיף אותו על פני מוצקים). סליחה על ההודעה הארוכה, אני נואשת ומודאגת מאוד תודה מראש ליאת

09/01/2013 | 14:08 | מאת: ליאת

שכחתי לציין: בערב לפני המקלחת אוכל בקבוק בתוספת דייסת אורז ועוד בקבוק בלילה.

ליאת שלום, בד"כ שינוי בהרגלי האכילה בגיל 10 חודשים יכול לנבוע מבקיעת שיניים או מירידה ברמת הברזל בדם. כאשר השינוי נובע מבקיעת שיניים - אכן הדרישה לתמ"ל עולה במקום האוכל - וזה תקין, ואין בעיה לאפשר לו לקבל סימילק במקום ארוחה. הרצון לאכול מוצקים יחזור - אין צורך לחשוש. כדי לבדוק האם השינוי בהרגלי האכילה נובע מאנמיה מחוסר ברזל - יש לבצע ספירת דם - שבכל מקרה מומלץ לבצע בין גיל 9-12 חודשים. הפנייה לספירת דם ניתן לקבל מרופא הילדים המטפל. במידה ונמצא אנמיה - ניתן לטפל בהעלאת מינון ברזל - והתיאבון ישתפר במקביל. במידה ומצב הברזל תקין - אז סביר כי הירידה בתיאבון נובע ממצב חולף של בקיעת שיניים.סופשבוע נעים!

מנהל פורום טיפת חלב