תינוק בן 10 חודשים שקם המון בלילה

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

09/01/2013 | 13:25 | מאת: רויטל

עד גיל 3 חודשים ישן כל הלילה, קם פעמיים לאלכול בקבוק. מאז, לא ישן רצוף כל הלילה, מתעורר לפחות 5 פעמים בבכי וצרחות, נעמד במיטה ולא נרגע אלא אם מרימים אותו. אוכל עם כל המשפחה ארוחת ערב, כ-7 כפיות של אוכל. כשהוא הולך לשיון מקבל בקבוק סימילאק שלא מסיים מיד אלא מושך אותו עד אמצע הלילה. בזמן שהוא מתעורר בלילה מקבל בקבוק , שותה כמה לגימות ונרדם עד לפעם הבאה שהוא מתעורר. ניסינו להרדים אותו בשעות שונות , עם מנורת לילה ובלי מנורת לילה. ניסינו לא לתת בקבוק עם כל קימה וזה גם לא עזר. ניסינו לתת לו מים , לתת לו מוצץ , להעביר אותו אלינו למיטה וזה גם לא עזר. נואשים...מבקשים את עזרתך.

רויטל שלום, שלב ראשון חשוב ליצור הקשר חיובי למיטה שלו - וזאת עושים על ידי כך ששמים אותו במיטה 2-3 פעמים במהלך היום, ל2-3 דקות - ומשחקים איתו כשהוא במיטה - אפשר לשחק בקוקו, כדור, לספר סיפור. חשוב שהוא יבין שהמיטה זה מקום שהוא גם כייפי ולא רק לצורך שינה. מעבר לכך - חשוב לבדוק כמה שעות שינה הוא ישן ביממה - כיון שחוסר בשעות שינה - גורמת לשינה פחות טוב וקימות מרובות יותר בלילה. הוא אמור לישון כ14 שעות ביממה - מהם כ11 שעות בלילה. ולכן , אם את מחשבת את שעות השינה שלו מהרגע שהולך לישון ועד להתעוררות בוקר - ויוצא פחות מ11 שעות - יש להתחיל להשכיב אתו יותר מקודם - מקדימים את טקס השינה במהלך כמה ימים בחצי שעה,ואם צריך, אז אחרי כמה ימים נוספים - מקדימים בעוד חצי שעה. חשוב להבין כי הצורה שבה הוא נרדם בתחילת הלילה - זו הצורה שבה הוא מצפה כי יירדם במהלך הלילה אם הוא יתעורר - כלומר אם הוא רגיל להירדם עם בקבוק, אז גם בקימות של אמצע הלילה(וגם אם זה 5 קימות ) הוא יצפה להירדם בדיוק באותה דרך. לכן חשוב "לגמול" אותו מההירדמות עם הבקבוק. כלומה - יש צורך לנתק ממנו את הבקבוק לפני שהוא נרדם בתחילת הלילה, להשכיב אותו במיטה, ללטף לו את הגב להגיד ש'ש'ש'. ואז כשהוא מתעורר באמצע הלילה - יש לעשות את אותה פעולה - להשכיב אותו, ללטף לו את הגב ולעשות שש'ש'ש' - ולנסות להימנע ממתן בקבוק. אחרי כמה לילות - הוא יבין שהחוקים השתנו - הוא יצליח להירדם ללא עזרת בקבוק - ואז אם הוא יתעורר באמצע הלילה הוא יוכל גם להרדים את עצמו. חשוב שתהיי עקבית במהלך - כדי שהוא יבין מה מצפים ממנו.רצוי לא להחליף שיטה/חפץ מעבר בכל קימה - זה יוצר בילבול עבורו. אם החלטתם שמוצץ יהווה חפץ מעבר - אז צרך לאפשר לו להירדם איתו בתחילת הלילה - ולהמשיך איתו גם בקימות באמצע הלילה. במרוצת הזמן ניתן יהיה ללמד אותו להכניס את המוצץ לבד לפה - שמים את המוצץ ביד שלו ומקרבים את היד שלו לפה.בהצלחה ולילה טוב!

מנהל פורום טיפת חלב