ברזל לתינוקות- עד איזה גיל?

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

07/01/2013 | 11:25 | מאת: אסנת

רנה שלום, יש לי בן, בן שנה ושלושה חודשים בגיל 9 חודשים הוא עבר ספירת דם וההמוגלובין היה 12.2 ובגיל שנה הפסקתי לתת לו ברזל. לאחרונה שמעתי שמומלץ להמשיך את הברזל עד גיל שנה וחצי האם זה נכון ואם כן כמה ברזל לתת לו? תודה רבה אסנת

אסנת שלום, אכן משרד הבריאות יצא עם הנחיות חדשות לגבי מתן ברזל לתינוקות . ההנחיות אומרות להמשיך עם מתן ברזל במינון של 15 מג' ליום (6 טיפות) עד גיל 18 חודש. הילדים שפטורים מלהמשיך עם הברזל עד גיל 18 חודש (כיון שיש להם רמת ברזל תקינה ביותר ממימד אחד בספירת דם)הם אלה שבספירת דם שלהם שבוצעה בין גיל 9-12 חודש יש המוגלובין מעל 11, וMCV מעל 74.(אז תבדקי מה היה הMCV בספירת דם האחרונה של בנך).במידה והיה מעל 74 אין צורך להמשיך ברזל. במידה והיה נמוך מ74 - יש להמשיך 6 טיפות עדי גיל 18 חודש.

30/08/2013 | 16:54 | מאת: אחלאם זיאדה

היי הילדה שלי בת שנה וחודש הפסיקה לשתות חלב מה אישה

מנהל פורום טיפת חלב