הצילו שתרד לי כבר מהציצי...

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

03/01/2013 | 10:12 | מאת: אמאגיתי

שלום לכולן, אני מניקה את הקטנה שלי שכבר בת 9 חודשים. היא כבר אוכלת 2 עד 3 ארוחות שלמות ביום. אלא שבצהריים אחרי ארוחה יפה היא רוצה ציצי על מנת להרדם, וגם אם נרדמת בעגלה , שעה אח"כ מתעוררת לציצי כדי לחזור לישון. בערב הסיפור יותר גרוע וכל שעה שעתיים קמה לציצי (אם ינקה עד 12 תקום שוב ב 3 וחצי ושוב ב 7) לי נמאסססססססססססס! הילדה לא מוכנה בשום אופן לסימילק/מטרנה וכו'...(כן שותה מים מבקבוק, לא בעיה של בקבוק אלה רק עם התמ"ל)! מה עושים?????.

03/01/2013 | 13:52 | מאת: רנה גנץ

חגית שלום, אין ספק שביתך המתוקה משתמשת הציצי כהקשר שינה - כדי להירדם - ולא משנה אם זה שנת יום או שנת לילה היא צריכה ציצי. על כן, דבר ראשון, כאשר היא יונקת, יש לנתק אותה מהשד כשהיא מתחילה להיות מנונמנת אבל לפני שהיא ממש ישנה. מעבר לכך, בלילות - למעשה היא לא זקוקה לאוכל - היא לא זקוקה לציצי בגלל האוכל אלא כהקשר שינה - וצריך לשנות לה את ההקשר. אופציה קלה יותר - זה שבלילות הקרובים אבא שלה יקום אליה כשהיא בוכה בלילה - ישכיב אותה (אני מניחה שהיא כבר נעמדת המיטה), ילטף לה את הגב ויעשה ש'ש'ש',עד שהיא נרגעת. את הפעולה הזאת צריכים לעשות גם בהתעוררויות בלילה, וגם ביום - כאשר את משכיבה אותה לישון - יש ללטף לה את הגב ולעשות ש'ש'ש'. -גם אם דקה קושדם היא ינקה - אבל כפי שהצעתי לעיל יש לנתק אותה מהשד לפני ההירדמות הסופית. אחרי כמה ימים של הירדמות בעזרת ליטוף וש'ש'ש', מפסיקים את הליטופים - אך ממשיכים עם הש'ש'ש'. ואחרי כמה ימים - ממשיכים עם הש'ש'ש' - אבל מרחוק - נניח מאמצע החדר. בצורה כזאת אנו גומלים אותה מהקשר שינה שקשור אלינו , במטרה שהיא תלמד להירדם לבד. מאד כדאי לחבר אותה לחפץ מעבר - אם היא אוהבת מוצץ או שמיכי או בובה רכה - ואז בכל פעם שהיא דורשת ציצי בלילה - כאשר משכיבים אותה עם הליטוף וש'ש'ש - יש להצמיד לה את חפץ המעבר.יש לזכור שכמו שהיא רגילה להירדם ביום כך היא תצפה להירדם בלילה - ולכן חשוב להיות עקבית בכל התהליך. (זה קשה - אבל ככל שתהיי עקבית יותר התהליך יהיה קצר יותר). בהצלחה !!

מנהל פורום טיפת חלב