אכילה בגיל חצי שנה

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

01/01/2013 | 23:38 | מאת: תהילה

שלום וברכה. בתי בת חצי שנה. אוכלת מזה שלושה ימים מנת מרק ירקות טחון ונראה שסה"כ היא נהנית מכך. מתי ניתן להוסיף למרק מנת עוף? האם יש סוג עוף או בשר שעדיפה? ( ייעצו לי להתחיל בשווארמה נקבה או כנפיים.. מה המלצתך?) באיזו כמות כדאי להתחיל? מתי ניתן להמשיך הלאה ולהוסיף ארוחת פירות? שאלה נוספת: באיזה גיל ניתן לצפות שהתינוק יחזיק באופן עצמאי את הבקבוק בזמן האכילה? תודה מראש.

תהילה שלום, אפשר כבר להוסיף את העוף כעת! אחרי 3 ימי התנסות עם הירקות, מומלץ להוסיף את העוף. אפשר לגוון בין עוף(ההמלצה היא שוק של עוף,אמנם בכנף יש יותר ברזל אבל יש בו מעט מאד בשר לכן החלק המתאים ביותר זה השוק) ,להודו(שווארמה נקבה עשירה בברזל), ואפילו בשר בקר!. אנו שואפים לכך שהיא תקבל מנת בשר יומית השווה לשוק של עוף ליום (זה בערך 50 גרם בשר ליום). כמובן בהתחלה היא תאכל אולי שוק אחד במשך 3 ימים - אך כאשר היא מתרגלת לטעם, ואוכלת כבר כמות של מרק השווה לכוס של מרק ליום(שזה כמות המחליפה מנה של חלב) - מומלץ שבתוך הכוס יהיה שוק של עוף או שווה ערך מבחינת הכמות של הודו או בשר. לכן אם את מבשלת מרק ל3 ימים (ואם יש אופציה אפשר לבקש מהסבתות לעשות את המרק- הן מאד נהנות מזה, ואין כמו מרק של סבתא!!)חשוב שבתוך המרק יהיו 3 שוקיים. כשבוע אחרי שהיא אוכלת את המרק עם הבשר (ולא משנה אם היא כבר אוכלת כוס מלאה או עדיין רק 2-3 כפיות - מתחילים פירות . לגבי החזקת בקבוק באופן עצמאי - אפשר לנסות להרגיל את התינוק מגיל 6 חודשים - אבל רוב התינוקות יתקשו לעשות זאת לפני גיל 7 חודשים ויש שיתעקשו לא להחזיק את הבקבוק לבד לפני גיל 9 חודשים. אבל בהחלט כדאי כבר להניח את ידיה על הבקבוק כאשר היא שותה ממנו -כך היא תבין היכן אנו מצפים מהידיים שלה להיות בעת ההאכלה מבקבוק.בתיאבון!

מנהל פורום טיפת חלב