תינוקת בת 7 חודשים לפעמים מטלטלת את הראש...מדאיג?!

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

01/01/2013 | 00:23 | מאת: אולגה גנץ

יש לי תינוקת בת שבעה חודשים.היא נולדה עם טראומת לידה בראש מצד שמאל,שעדיין לא עברה לחלוטין.כאשר היא יושבת על הברכיים שלי היא מטלטלת את הראש לאחור וכאשר היא נמצאת על הבטן היא מטלטלת את הראש קדימה.היא חוזרת על הפעולה כמה פעמים במהלך היום.כמו כן יש לי גם בת,בת שנתיים,שלא זכורה לי פעולה כזו אצלה.מה זה אומר ועם מי רצוי להתייעץ?

אולגה שלום, יתכן ומדובר בHEAD LAG כלומר חולשת שרירי הצוואר והכתפיים שמקשים עליה להשאיר את הראש יציב. אפשר להתייעץ עם הרופא המטפל, או עם רופא ההתפתחות בטיפת חלב או עם פיזוטרפיסטית ילדים - דרך מכון להתפתחות הילד. יתכן ואין קשר כלל לאסימטריה שיש לה בגולגולת מצד שמאל - בד"כ זה חולף בין גיל 6-12 חודשים - כאשר התינוק מתחיל להיות יותר פעיל , ופחות שוכב בעת פעילות (כי בעת שכיבה התינוקות נוטים לשכב על הצד הפחוס של בגולוגלת - ואילו בעת פעילות אין לחץ על הגולגולת ואז עצמות הגולגולת זזות לאט למקום המתאים). סופשבוע נעים!

מנהל פורום טיפת חלב