תינוקת שלא ישנה רצוף

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

25/12/2012 | 08:40 | מאת: יורי

בתי בת חודשיים וחצי נולדה במשקל 2050 בשבוע 37. ידוע לי שבשלב הזה היא אמורה לישון בלילה בין 4-6 שעות רצוף! חשוב לי לציין שלתינוקת שגרה מובנית כבר מהרגע שחזרתי איתה מבית החולים: האכלה כל 3 שעות 120 מל, במידה והיא ישנה אני לא מעירה אותה, פעילות קצרה וחזרה למיטה לישון. בשבועות האחרונים היא לא ישנה רצוף (לא ביום ולא בלילה) מתעוררת כל כמה דקות, בלילה כל שעה. ביום אני משתדלת לא להתערב ולתת לה לחזור לישון לבד (לפעמים זה עובד) אבל בלילה אני נותנת לה מוצץ והיא חוזרת לישון אבל לקום כל שעה למוצץ נשמע לי לא סביר. מה אני עושה?? האם היא רעבה לכן מתעוררת כל שעה? אני נותנת לה ב- 23:00 האכלה אחרונה תוך כדי שינה (לפי שיטת הלוחשת לתינוקות) אבל אני רואה שזה לא עובד. בהאכלה האחרונה היא לא תמיד מסיימת 120. למה היא מתעוררת? אני יודעת שזה לא גזים, טיטול רטוב, חום או קור, אני כמעט בטוחה שמדובר באוכל אבל אם אני אתן לה מתי שהיא מתעורר (בסביבות 01:00) יצא שהיא תאכל פעמיים בלילה ואני שואפת בשלב הזה להאכלה אחת בלילה. אשמח לעצתך האדיבה. סליחה על המלל הרב, אמא עייפה

אמא עייפה שלום, נראה כי את מנסה לקבוע לה סדר יום וסדר לילה שמתאים לך - וזה הגיוני, אבל הסדר הזה לא מתאים לה - ולכן זה לא עובד. בגיל זה - אני עדיין מאמינה שצריך להאכיל לפי דרישת התינוק - ורק כאשר נמלא את הצורך הזה שלה - אז היא תרווח יותר בין הארוחות. אז יהיו כמה ימים שהיא תאכל כל שעה (ובייחוד בגיל זה שבו יש פרצי גדילה זה מאד אופייני שיש כמה ימים שהתינוק כל הזמן רוצה לאכול, )אך כאשר היא תמלא את הצורך שלה באוכל - היא תתחיל לעשות רווחים גדולים יותר בין הארוחות, וזה יקל עלייך ויאפשר לך לישון טוב יותר. לכן אני פחות ממליצה בשלב זה על ארוחות חלום - ניסית וזה לא השפיע לטובה....אלא להאכיל אותה על פי דרישתה.שיהיה לילה טוב!

מנהל פורום טיפת חלב