תזונה לתינוק בן 10 חודשים

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

09/11/2012 | 07:50 | מאת: אלה

שלום רב, יש לי תינוק בן 10 חודשים שאוכל בבוקר כשקם 180 מ"ל מטרנה -בסביבות 6 בבוקר, בגן אוכל בבוקר כוס פירות טחונים-כ270 מ"ל בסביבות 8:30, בצהריים בסביבות 12:30 אוכל כוס ירקות טחונים עם בשר הודו- כ270 מ"ל. כשמציעים לו בקבוק מטרנה 120 מ"ל ב13:30 הוא לא רוצה ,ולכן כבר לא מציעים לו... עד עתה בערב אכל עוד 2 בקבוקים, כל אחד 180 מ"ל מטרנה ב16 וב19 לפני השינה. כעת הגננת המליצה לתת לו יוגורט ללא סוכר ב16 , ארוחת ערב ב18 ,ולפני השינה ב19:30 בקבוק מטרנה. המגמה היא להשאר עם בקבוק מטרנה אחד בערב-רק לפני השינה. 1.ניסיתי ב16 מעדן כמו יוגורט חלק/גמדים אחד/דניאלה, אבל אז הוא עדיין רעב ואחרי כשעה ב17/17:30 אני נותנת לו ביצה קשה/מקושקשת+אבוקדו+כף קוטג'+כף גבינה לבנה. הוא אוכל את הגבינות ורק שליש מהביצה ואת האבוקדו. ב18:45 אני נותנת לו מטרנה והוא ממש טורף אותה-משמע הוא רעב? 2. האם לא עדיף לתת ב16 את המטרנה 180 מ"ל ואחר כך את ארוחת הערב/ מעדן? על מנת לדעת שהוא שבע ונינוח. הרי בגן הוא אכל כוס ירקות עם הודו ב12:45 בערך ומאז לא אכל דבר. 3. התינוק שלי משהוא נולד באחוזון נמוך במשקל, גובה וכו' - אחוזון 5, אך עולה יפה במשקל ובגובה באופן קבוע משנולד. 4. אם יש לך קישור במקרה לאתר שממליץ על תזונה לתינוק-אשמח לקרוא. 5. האם זה מספיק כתזונה ליום מלא -לתינוק בגיל 10 חודשים לאכול ב6 בקבוק מטרנה 180 מ"ל, ב8:30-9 כוס פירות טחונים עם קוואקר, ב12:30 כוס ירקות עם בשר.לפני כן מקבל ביד קציצה/שניצל שרק טועם בצהריים ובבוקר לחם שמרטיב בפה. וכשמגיע הביתה ב16 מעדן שלם+ארוחת הערב שתיארתי וב19 מטרנה 180 מ"ל. המון תודה על עזרתך -וסליחה על האורך.... אלה.

אלה שלום, סדר היום שציינת לבנך מבחינת הארוחות נראה סביר בהחלט לגילו - בבוקר מנת מטרנה, ב8:3-9 - ארוחת פירות בגן, ב12:30 ארוחת צהריים - בשרית - כולל קציצה/עוף, ירקות/קטניות/פחמימה. לעיתים קרובות התינוקות לא רעבים אחרי ארוחה זו לעוד חלב - רצוי להציע להם מים - כיון שהארוחה מצמיאה. במידה ולא רוצה - כנראה לא צמא - והוא יכול להרדם ללא בקבוק. כשמתעורר משנת צהריים - לתת גביע יוגורט או לבן /מעדן,וכאשר יסתדר יותר עם מוצקים אשר להציע פרוסת לחם עם גבינה וירק. ב17:30 אפשר כבר להציע ארוחת ערב - ביצה/גבינה/עגבניה /פשטידה/טונה/אבוקדו/טחינה. כשעה אחרי זה - טקס שינה שכולל אמבטיה, פיז'מה, שיר ,סיפור, עמעום אורות, ומטרנה - מנה לפני השינה - כך שבין 19-19:30 הוא כבר במיטה מנומנם לקראת שנת לילה. סה"כ במהלך היום הוא יקבל 2 מנות מטרנה - אחד עם ההתעוררות בבוקר ואחד לפני השינה. אם את מרגישה צורך - ניתן להוסיף עוד מנת מטרנה במהלך היממה - אבל תמיד כדאי קודם להציע את המוצקים ורק אם הוא לא אוכל ומראה שהוא עוד רעב - רק אז להציע את המטרנה. בתאבון!

12/11/2012 | 12:55 | מאת: אלה

תודה רנה על התשובה, הבעיה היא שכשהוא קם מהשינה סביב 15-15:30 לא מציעים לו כלום כי יש 2 מטפלות בשעה זו וכי הוא לא יושב עדיין-כך שאין ארוחת 4 בינתיים. ולכן כשאני מגיעה עמו הביתה הוא ממש רעב ולא רגוע. אני מתכננת לומר לגננת שלא יתכן שילד בשנת 2012 יגיע רעב לביתו ב16 ,גם אם ב13:30 אינו רוצה מטרנה.זה ילד רגוע ושמח באופן יוצא דופן-כך שלא נעים לי לפגוש ב16 ילד עצבני משום שהוא רעב... כמו כן הוא באחוזון 5 במשקל -אך עולה יפה. חשבתי להביא לו לגן מעדן קטן כמו "גמדים" שלא יגזול זמן רב מהמטפלת אך יפתור את הבעיה (: מה דעתך? יש לך רעיון נוסף? המון תודה על עזרתך.

מנהל פורום טיפת חלב