תינוקת שלא יונקת לא מצליחה לאכול מבקבוק

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

01/11/2012 | 11:33 | מאת: דריה

יש לי תינוקת שהיום היא כבר בת 8 חודשים,שמההתחלה פשוט לא הצליחה לאכול מבקבוק,לא הנקתי אז לא היה מעבר משד. היא מתחילה לאכול ונעצרת אחרי כמה לגימות,בכל התקופה הזאת חשבתי שזה יעבור והיא תלמד. החלפתי סוגים שונים וגדלים של בקבוקים ופטמות היא ילדה שניה שלי כך שראיתי איך תינוקות אמורים לאכול. היא לא ממש עולה במשקל,היא באחוזון נמוך, גננת דיברה איתנו השבוע (וותיקה ומיומנת) ואמרה לנו שהילדה פשוט לא אוכלת ושנחשוב וננסה למצוא פתרון החלטתי שאני חייבת לבדוק את זה האם מישהו שמע על דבר כזה?ממה זה יכול לנבוע?מאיזה רופה להתחיל את הבירור? התחלתי לחשוב אולי על איזשהי חסימה באף,שבגללה היא לא יכולה לינוק רצוף

01/11/2012 | 11:36 | מאת: דריה

שכחתי לציין שמכפית היא אוכלת,היא ממש לא אכלנית אבל את המעט האוכל היא מקבלת מכפית,הבעיה היא עם הנוזלים שהיא אמורה לקבל

דריה שלום, כיון שיש גם בעיית עליה במשקל, וגם קושי מובהק באכילה מבקבוק - אני ממליצה לפנות למרפאות להפרעות אכילה (זה נשמע מפחיד אבל אלה הם מרפאות שבדיוק מיועדות לתינוקות עם קשיים באכילה). יש מרפאה כזאת באלי"ן ויש בבית חולים וולפסון. כדאי להתיעץ עם הרופא המטפל קודם כדי לקבל הפנייה מתאימה. המרפאות הללו הן מצויינות - שם תוכלי לקבל שילוב של התייעצות רופא המומחה לבעיות אכילה, יחד עם יעוץ דיאטנית ואף יעוץ של קלינאית תקשורת שמומחית בנושא. בהצלחה!

מנהל פורום טיפת חלב