בדיקת סינון שמיעה

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

07/05/2011 | 22:55 | מאת: אסתר

ילדתי לפני ארבעה ימים. הריון ולידה תקינים בשבוע 39. היא נכשלה בבדיקת סינון שמיעה בשתי האוזניים ואנחנו מופנים לבדיקה נוספת בעוד שבועיים. בבית שמתי לב שאין לה רפלקס אחיזה (אולי חלש מאד), שאר הרפלקסים קיימים. רציתי לשאול האם יתכן קשר בין שני הדברים, מה האחוזים של אבחנה שגויה בבדיקת סינון השמיעה, האם הריפלקסים נבדקים בבית החולים והאם עלי לדאוג מחוסר רפלקס האחיזה? תודה רבה.

מזל טוב אסתר! בדיקת שמיעה המבוצעת בבית החולים כעת לכל הילודים הינה בדיקת סינון טובה - ומטרתה "לתפוס" את כל הילודים עם סיכון לבעית שמיעה מולדת. אך בדיקות סינון הם לא לעיתים נוטים "לתפוס" גם אחוז מסויים של ילודים גם ללא בעיה כלשהי - ובמקרה של בדיקת השמיעה בבית חולים - יש כ5% של ילודים שנכשלים בבדיקת הסינון הראשונה (מכל מיני סיבות לדוגמא חוסר שקט של התינוק בעת הבדיקה,מי שפיר שהצטברו בתוך תעלת האוזן וטרם התנקזה ועוד), ובדיוק מסיבה זו הוזמנתם לבדיקה נוספת בעוד שבועיים. לגבי רפלקס האחיזה - בד"כ כל התינוקות עוברים בדיקה רפואית ראשונית בבית חולים עוד טרם שחרורם ממחלקת ילודים - בדיקה הכוללת גם את הרפלקסים הבסיסים . אם יש לך חשש כלשהו לגבי תינוקך - מומלץ לפנות לרופא הילדים המטפל - לבדיקה ראשונית מקיפה.בהצלחה במבחן סינון השמיעה בעוד שבועיים!

מנהל פורום טיפת חלב