גמילה ממוצץ

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

22/05/2011 | 09:42 | מאת: ד

הבן שלי בן 3 ואינו מוכן לעזוב את המוצץ והחיתול. מה אני צריכה לעשות?

שלום ד', זה אכן מתסכל שחלק ניכר מהילדים בני 3 כבר גמולים מחיתולים וגם ממוצצים ובנך לא מראה סימנים שהוא מוכן לכך עדיין. לכל ילד יש טווח בשלות רגשית משלו! לגבי גמילה ממוצץ - כשלב ראשון ניתן לצמצם את שעות המוצץ רק בתוך הבית (כלומר,כשיוצאים מן הבית -המוצץ נשאר בבית). אחרי שבוע,שבועיים ניתן להרים קצת את הרף - ולהגביל את השימוש במוצץ רק לקראת שינה. שימת הגבולות ההדרגתית הזאת נועדה להכין את הילד לגמילה מלאה ממוצץ. יש ילדים שמתאימם להם יותר שיטת ה"זבנג וגמרנו" כלומר לסכם איתם שביום שישי זורקים את המוצץ לפח- וזהו!את צריכה לבחור איזה שיטה מתאימה לילדך - ושתתאים גך לך כהורה. גמילה מחיתולים קשורה בראש ובראשונה לאחריות של הפעוט על התהליך - אם הוא מוכן = הוא יתחיל להגיד לך "עשיתי קקי/עשיתי פיפי" בחיתול . זו כבר התחלה של גמילה מחיתולים.אם זה כבר קורה,אזיי את יכולה להתחיל לכוון אותו לשבת באסלה/סיר ולשבח אותו על כל הצלחה. כל התהליך דורש סבלנות מצד ההורה- וגם אם יש פיספוסים ורצון של הפעוט לחזור לחיתולים - זה לגמרי תקין-ומותר. ברגע שהוא שוב מראה סימנים שהוא מוכן - יש לנסות את תהליך הגמילה שוב. יתכן שהקושי בגמילה ממוצץ ומחיתולים קשור במצב רגשי שבו נמצא ילדך - וקשה לנו להבין מה מקור הבעיה(לפעמים זה הולדת אח, חזרת האם לעבודה,גננת /ילד חדש בגן). במקרה שאת חשה בקושי זה, ניתן להיעזר בפסיכולוגים התפתחותיים - דרך המכון להתפתחות הילד או אפילו דרך הפסיכולוג של הגן - במידה וילדך נמצא בגן עירוני.בהצלחה בכל התהליכים!

מנהל פורום טיפת חלב