תינוק בן שנה לא ישן טוב בלילה

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

10/09/2012 | 12:39 | מאת: עמית

שלום וברכה, מזה חודשיים, התינוק שלי מתעורר בשעות הלילה, 2:00-3:00 לפנות בוקר ובוכה מתוך שינה. לא בכי של ממש אלא בכי "מקטר". הוא מתהפך במיטה שלו בעצבנות ומתגלגל מצד לצד בחוסר שקט. אני רק מניחה שזה לא מהשיניים מכיוון שאנחנו כבר מכירים את התגובה שלו לבקיעת שיניים ובנוסף זה כבר נמשך הרבה זמן. בשלושה ימים האחרונים ניסיתי לתת לו בקבוק מטרנה מתוך מחשבה שהוא רעב, הוא שתה את כל הבקבוק אך המשיך להתלונן ולבכות. הוא נרגע קצת כשאני מרימה אותו אך עדיין לא נינוח. אתמול זה הגיע לשיא כשהוא התהפך במיטה שלו (וגם בשלנו) בעצבנות ובחוסר נינוחות משלוש עד חמש לפנות בוקר, נרדם בחמש והתעורר בתשע בבוקר.... האם יש לך עצה מה יכול להיות שמציק לו? אציין שהוא מתעורר בדרך כלל באותה שעה ושבמשך היום הוא ילד מקסים, סקרן, נמרץ ומלא חיוכים. (לא ישן בוקר בגן אלא רק צהריים- ישן שעתיים) האם זו תופעה שנשמעת מוכרת? תודה.

עמית שלום,בשלב ראשון אני ממליצה לפנות לרופא המטפל לשלול בעייה רפואית שיכולה לגרום לחוסר שקט בלילה - לדוגמא דלקת באוזניים, או תולעים בפי הטבעת (ואם במהלך היום הוא משחק לפעמים בארגז חול יש סיכוי להידבקות בתולעים- לא נורא - הטיפול הוא קצר ומהיר).אם אין סיבה רפואית - יש לשים לב האם הוא מקטר מתוך שינה - אבל זה נשאר בגדר קיטורים אך אנו מפרשים זאת כבכי ומנסים למצוא פתרונות - כגון בקבוק בגלל רעב, או ידיים של אמא. אם הבכי נשאר בגדר קיטורים בלבד - כדאי לא למהר לגשת אליו כי יש סיכוי סביר שהוא ימשיך לישון גם ללא התערבותינו.לתינוקות רוב השינה השקטה מתרחשת ב5 השעות הראשונות של הלילה , ואילו החצי השני של הלילה מאופיין בשינה פעילה - אז התינוקות ישנים פחות עמוק, זזים ומתהפכים. בנוסף, יש לשים לב לכמה שעות המתוק ישן בסה"כ - תינוקות בני שנה אמורים לישון כ11 שעות בלילה - ואחד הביטויים לחוסר בשעות שינה היא קימות מרובות במהלך הלילה - ולכן אם בנך המתוק לא ישן סה"כ כ11 שעות בלילה (וזה בסדר גמור שיש לו פרק שינה אחד של שעתיים במהלך היום), כדאי לנסות להקדים לו את טקס השינה ואת שעת ההשכבה כדי לספק לו את כמות השינה הנדרשת. ההמלצה היא להקדים את טקס השינה בחצי שעה ובהתאם גם את שעת ההשכבה, ואם צריך, אז ממשיכים להקדים עד למצב שהוא יישן 11 שעות סה"כ. בהצלחה ושתהיה לכם "שינה טובה"

מנהל פורום טיפת חלב