תחליפי חלב

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

28/07/2011 | 14:57 | מאת: בתיה

שלום, אנחנו בתהליך של פונדקאות ולכן אני לא אוכל להניק. האם זה אפשרי או בעייתי לגוון לתינוק בין שני סוגי תחליפי חלב (לסירוגין) - וכך לא להסתמך על תחליף חלב של חברה אחת? תודה, בתיה

בתיה שלום!ברמת העיקרון, לא אמורה להיות בעיה להחליף בין הפורמולות השונות - למשל לגמור קופסה של חברה אחת, ולהתחיל קופסה של חברה אחרת וכו'. אבל - הנסיון מלמד - שתינוקות קטנים בד"כ עד גיל 4 חודשים - מערכת העיכול שלהם פחות "אוהבת" את השינויים התכופים הללו -אף שבאמת ההבדלים בין החברות הינם מזעריים. אנו ממליצים להחליף לפורמולה אחרת כאשר עולה צורך בכך (כאבי בטן, פריחות, חוסר שקט, פליטות מרובות וכו')אבל לא מעבר לכך. מאז פרשת רמדיה - אכן יש הורים שמבקשים מההתחלה להחליף בין הפורמולות - לחלק מהתינוקות לא תהיה עם זה כל בעיה ולחלק כן נצפה בקושי. כך שאתם בהחלט יכולים להתחיל איך שאתם מרגישים נוח ובטוח - ובמידה ואתם רואים בעיה - אז להתמקד רק בפורמולה אחת. חוץ מזה, אם תרצי "להיות הכי קרובה להנקה שאפשר" אז יש מערכת שנקראת SNS או-SUPPLIMENTAL NURSING SYSTEM.מערכת זאת מתאימה לנשים עם תפוקת חלב ירודה/ללא תפוקת חלב וכן לאמהות לפגים הזקוקים ליותר קלוריות . המערכת הינה צינורית קטנה שמחוברת על ידי פלסטר לשד, הקצה שלו מגיע לפיטמה - וממנו התינוק יונק. בקצה השני של הצינורית יש שקית עם פורמולה - כך שגם מישהי שאין לה חלב בכלל יכולה לחוות הנקה. אם את מעוניינת כדאי להתיעץ עם יועצת הנקה. את יכולה להיכנס לפורום יועצות הנקה באתר זה ולשאול.בכל מקרה, שיהיה בהצלחה בתהליך!!

מנהל פורום טיפת חלב