ויטמין D

דיון מתוך פורום  טיפת חלב

22/07/2012 | 12:58 | מאת: אורית

שלום, יש לי תינוק בן שבועיים וחצי - ויש לי בעיה עם מתן ויטמין D - בהתחלה נתתי עם כפית, אבל ראיתי שכל פעם נשאר קצת על הכפית. אז התחלתי לטפפף ישר מהבקבוק לפה- אבל גם אז כל פעם חלק נפל על השפה, או מתחת ללשון - ואני לא יודעת אם הוא בלע את זה או לא. השאלה היא איך נותנים לתינוק בן שבועיים את הויטמין כך שזה בטוח ייבלע? שאלה נוספת - אם אני לא בטוחה אם הוא בלע או לא - אפשר לתת טיפה נוספת ליתר בטחון, או שזה מסוכן? ומה לגבי השבועיים האחרונים - אני לא בטוחה שנתתי כל יום נכון (לקח לנו גם כמה ימים לקנות את הויטמין, אז פספסנו כמה ימים בהתחלה). האם לתת לו תוספת בימים הקרובים? ושאלה אחרונה... האם יכול להיות שכבר נגרם לו נזק?

אורית שלום,מזל טוב להולדת התינוק ! לגבי ויטמין D - המלצת משרד הבריאות היא להתחיל מגיל 0, אך יש לזכור כי בעבר ההמלצה היתה להתחיל מגיל חודש - כך שזה ממש לא נורא אם הוא פיספס עד כה את המינון המומלץ - אפשר גם להתחיל עכשיו וזה יהיה בסדר גמור. לגבי המינון - במקרה של ויטמין D - עדיף מינון חסר מאשר מינון יתר - ולכן עדיף בכפית - כי אז יש לך שליטה על מה שיוצא מהבקבוק - והוא ילקלק מהכפית - מה שיצליח. ואם נשאר שארית - זה עדיין עדיף מאשר טיפטוף יתר של טיפות מתוך הבקבוקון( ולא צריך להילחץ אם עד כה אולי יצאו מהבקבוק יותר מ2 טיפות - הכוונה למינון יתר זה אם יוצא מהבקבוק 2 CC ולא רק 2 טיפות - וזה יגרום נזק רק אם עשינו זאת לאורך זמן.) לא מומלץ לעשות השלמה של טיפות במידה ושכחנו - שוב כדי לא להגיע למינון יתר. יש לזכור כי אנו בארץ שטופת שמש - והשמש היא עוד מקור של ויטמין D - ולכן אין צורך להילחץ מהימים ששכחנו...(אבל גם רצוי מאד לא לשים את התינוק בשמש - הוא סופג את הקרניים של השמש בכל הזדמנות שנמצאים מחוץ לבית - גם כשהוא בצל). לכן, אין צורך לדאוג - יש לטפטף 2 טיפות לתוך כפית, לתת לו ללקלק מה שמצליח - וזהו! תהנו מהאוצר החדש!

מנהל פורום טיפת חלב