עצה דחופה בבקשה ....

דיון מתוך פורום  בריאות הנפש

07/02/2016 | 08:10 | מאת: עינב

שלום ד"ר , יש לי חברה כבת 48 שלאחרונה החלה ממש להדאיג אותי ולא יודעת איך להגיב אליה. עקב פנייה של ביטוח לאומי אליה בדרישה לשלם חוב כספי ענק היא התחילה לדבר שהם עוקבים אחריה. נפגשנו פעם אחת והיא היתה בטוחה שאנשים שיושבים לידנו או חולפים על פנינו - מצלמים אותה ושיש רשת של אנשים מהביטוח לאומי שפרושים במקום ומחפשים אותה. מאז היא גם לא רוצה להיפגש יותר ולא יוצאת מביתה. ניסיתי לדבר עם הוריה אבל היא כאילו שכנעה אותם בצדקתה והם לא מבינים את החומרה של הבעיה. בהתחלה ניסיתי לשכנע אותה עצמה שהיא מגזימה ושאף אחד לא עוקב אחריה , שהיא לא עד כדי כך חשובה וכדומה. אבל כמובן שהיא לא השתכנעה ורק אמרה שימים יגידו ואראה שהיא צודקת.. אני יודעת שהיא חשדנית גם ככה כלפי כל אנשי הרפואה שהם מזיקים והיא לא מוכנה אפילו לשמוע על עזרה כי היא לא חושבת שיש לה בעיה. מה לעשות?! לשתף אתה פעולה ולהראות אמון בפחדים שלה או להמשיך לנסות לשכנעה שהיא טועה? או להתרחק עד "שיעבור לה"? מאוד קשה לי לראותה כך תמיד היתה אדם רציונלי אודה לך מאוד על תשובה מהירה, תודה!

כפי שכתבתי יתכן והתשובה לא נקלטה יש להפנותו לבדקה על ידי פסכאטר ד ברבר

מנהל פורום בריאות הנפש