האם לדתיים יש פחחות בעיות נפשיות?

דיון מתוך פורום  בריאות הנפש

01/10/2014 | 23:20 | מאת: אישה

האם לדתיים יש פחחות בעיות נפשיות? האם לדעת ולקירבה לרוחניות עוזרת בבעיות נפשיות?

קשרים חברתים ,קהילה תומכת תמיד זה טוב לשמירה על שלמות נפשית

15/10/2014 | 10:07 | מאת: צביקי

לא ידוע לי אם מישהו עשה סטטיסטיקה על אחוז ההפרעות הנפשיות באוכלוסיה הדתית ביחס לכלל האוכלוסיה, אבל זהו נושא רציני למחשבה ודיון. אורח החיים הדתי למי שמקפיד על קלה כחמורה, יש בו הרבה איסורים והגבלות, חלקן נוגדות את טבעו של האדם. כאשר אדם חי במסגרת כופה ומגבילה, נוצר קונפליקט בין רצון טבעי להגבלה ממקור חיצוני, ומחשבות על חטאים עוונות ועונש מידי שמיים. מעניין האם אין בכל זה פתח להתעוררות הפרעות?

מנהל פורום בריאות הנפש