פחד מחרקים אצל ילדה בת 5

דיון מתוך פורום  בריאות הנפש

24/06/2014 | 19:24 | מאת: דודי

ביתי בת ה5 מפחדת מחרקים (זבובים, יתושים, נמלים ועכבישים) בצורה היסטרית ונראה שהתגובה אינה בשליטתה. כאשר היא נמצאת בקרבת חרקים שכאלו היא מגיבה בבכי בלתי נשלט, ונגיעה בלתי פוסקת ברגליים (לכאורה כדי "להעיף" חרק שזוחל עליה- אולם אין עליה כלום). מה ניתן לעשות בנידון בגיל כזה? אני חוששת מהמגלבות שהיא תטיל על עצמה בגלל הפחד הזה (כבר עכשיו היא מעדיפה שלא לשבת על דשא, לא לשבת על ספסל בטבע וכו'). יצוין כי היא אלרגית לעקיצות יתושים ונמלים, ומגיבה בתגובה נראית לעין באופן חמור. אשמח לדעתך בעניין. תודה!

שלום רב טיפול פסיכולוגי ממוקד בבעיה (התנהגותי ) יכול לעזור לה להתגבר על החרדות

מנהל פורום בריאות הנפש