חוסר יציבות

דיון מתוך פורום  בריאות הנפש

05/07/2011 | 19:08 | מאת: תקווה לעתיד

שלום, אני בחורה בת 25 ובזמן האחרון(כשנה וקצת)יש לי כל תקופה ירידה לא ברורה במצבי רוח. אני בדרך כלל בחורה שמחה ואנרגטית אך כשיש לי את הירידה במצבי הרוח אין לי כוח לעשות דברים שבשיגרה אני נהנת מהם אם זה לבלות עם המשפחה וחברים,ללמוד,לעבוד או כל דבר אחר. תמיד אני מוצאת סיבה/תירוץ למצב הרוח הירוד,אם זה ריב,או ציון לא משביע רצון אך לאחרונה הגעתי להבנה שזה מעבר ולכן הכל יוצא מפרופורציה ומקבל מימד דרמטי יותר.לפעמים זה משפיע עלי פיזית ואני מרגישה עייפות,עצבנות ואף קשיי נשימה קלים. שאלתי היא מה אני יכולה לעשות מלבד חשיבה והכנסת פרופורציות בזמן הירידה במצב רוח?אינני חושבת שאני זקוקה לטיפול והייתי מעדיפה לפתור את זה עצמאית. תודה מראש

05/07/2011 | 20:56 | מאת: בן יעקב

א. כל הכבוד על הכינות ועל הפניה הברורה. אך מה שכתבת שאינך רוצה לפנות לטיפול. השאלה מדוע? לדעתי דוקא אם יש לך יכולת לעזור לעצמך ["עצמאית"] הטיפול יהיה יותר יעיל ומהר, וגם תפיקי ממנו תועלת, להבנת עצמך והכרתך העצמית. כנראה יש משהו שמפחיד אותך בטיפול. בדרך כלל כי זה הרבה זמן.. ומחטטים בעבר.. אך אם תבואי בפגישה ראשונה ותאמרי את אשר על ליבך, ותבקשי לא לחטט יותר מדאי רק מה שממש חייבים. וכנ"ל אם יש לך כח לפתור בעצמך זה יעזור למטפל לא פחות. ב. לא כתבת אם את בין חברות או עם חבר, או לא. דבר זה בגילך משמעותי מאד למצב הרוח. מחזיק לך אצבעות

05/07/2011 | 21:06 | מאת: תקווה לעתיד

יש לי חבר כשנה,הוא לא מקשה ומנסה להקל,לפעמים הולך לו ולפעמים לא.אחת הסיבות שפניתי כאן זה כי אני מרגישה שזה משפיע עליו ועל היחסים ביננו.אינני סבורה שהוא גורם כלשהו למצבי הרוח כי זה התחיל לפניו. אני מעדיפה לא ללכת לטיפול מכיוון שאני תמיד בחיים מעדיפה לנסות קודם לפתור בעיות לבד.אם לא תהיה ברירה אני אלך.

מנהל פורום בריאות הנפש