חשש מניסיון התאבדות שני

דיון מתוך פורום  בריאות הנפש

28/07/2017 | 19:45 | מאת: רפאל

שלום אמא שלי ניסתה להתאבד לפני כשנה עקב משבר מתמשך עם המשפחה שלה (הורים והאחים). היא נתקלה בקיר בכל פעם כשניסתה לבקש מהם עזרה בנוגע לבעיות שהיו לה באותה תקופה בחיים עקב מחלה של אבא שלי. למרות שהלכה לפסיכולוגית, מצבה אט אט התדרדר עד שניסתה להתאבד ע"י בליעת כדורים. בנס אני ואבי הצלחנו להציל אותה, ולאחר שהתעוררה ובכלל במהלך השנה האחרונה, היא לא הביעה חרטה. מאז הייתה בטיפול של כמה חודשים בבית חולים לבריאות הנפש ומצבה השתפר (יחסית). לאחר שיצאה משם היו לה עדיין "נפילות", אבל סה"כ הכיוון היה חיובי. על טיפול פסיכולוגי היא לא מוכנה לשמוע במשך כל התקופה מאז שיצאה משם. עם זאת, לאחרונה כשהיא חווה את אותן נפילות מאוד קשה לה להתרומם בחזרה ובשבוע האחרון חזרה למצב הקשה שהייתה בו לפני ניסיון ההתאבדות שלה. היא לא מפסיקה לחזור על זה שהיא מוכנה לנסות להתאבד שוב, היא פשוט פוחדת שגם הפעם זה לא יצליח לה ואז יכול להיות שהיא גם תישאר עם נזק גופני וגם תישאר בחיים. היא לא מוכנה לקבל שום עזרה חיצונית וגם לא עזרה ממני מאחי או מאבא שלי. אני ממש אובד עצות ולא יודע איך לעזור לה. אישפוז כפוי יגמור אותה לגמרי כי יש לה פחד עצום לחזור למקום בסגנון הזה. אם היא לא רוצה לעזור לעצמה ולכפות עליה את זה גם לא בא בחשבון, אז אני פשוט לא יודע מה לעשות. איך מתמודדים עם זה?

שלום רב היא חייבת להיות במעקב פסכאטרי מאוד קשה לי לומר לכם איך להתמודד אני לא מטפל בה , רק מטפל קבוע יוכל להנחות אותכם , בנתיים עצתי להיות צמודים אליה כל הזמן ולהזיז תרופות וחפצים חדים מהאזור שלה תודה

מנהל פורום בריאות הנפש