אני חושבת שחברה שלי לוקה בתסמונת מינכהאוזן

דיון מתוך פורום  בריאות הנפש

08/02/2013 | 15:18 | מאת: אביה

שלום!קוראים לי אביה,אני חוששת שחברה שלי לוקה בתסמונת מינכהאוזן, ואשמח אם תעזרו לי לשפוך קצת אור על הנושא! כל פעם "צצה" אצלה בעיה רפואית חדשה וקיצונית, שהרופאים לא יודעים לענות עליה..היא אמנם לא מתאשפזת בבתי חולים, וזה לא קורה כל הזמן, אלא בעיקר כשהיא נכנסת לתקופות חדשות בחיים, ולא מסתדרת כלכך..או בתקופות קצת קשת יותר בחיים. אני יכולה ממש לראות את התהליך של זה אצלה מגיל 15 +- ועד עכשיו (היא בת 22) אנחנו חברות מילדות, וקשה לי לראות אותה כך, אז התחלתי לקרוא קצת על תופעות כאלו והגעתי לתופעה שנקראת "תסמונת מינכהאוזן". מה אפשר לעשות כדי לעזור לה?זה ניתן לריפוי?האם כדאי לפתוח אתזה בפניה או לפנות לעזרה מבלי להגיד לה קודם? תודה על העזרה! אביה.

תסמונת זו מתאפיינת בריבויבדקות וריצה לרופאים שונים ,חשוב מאוד שתיפגש עם פסכאטר בהקדם

מנהל פורום בריאות הנפש