ציטוטק והריון חוץ רחמי

דיון מתוך פורום  רפואת נשים

02/10/2014 | 15:59 | מאת: חיים

חיים כותרת: ציטוטק והריון חוץ רחמי שלום רב אנחנו זוג ישראלים שעברו לחול לא ממזמן וגילנו לפני שבועיים שאנו בהריון , החלטנו לבצע הפלה ובזמן הביקור במרפאה בדיקת האולטרסאונד היתה שלילית ולא נראה שק הריון . הרופאה אמרה שיכול להיות שההריון מוקדם , היינו אמורים להיות בתחילת השבוע החמישי, או שיש הריון חוץ רחמי ו המליצה לקחת את כדורי המיפגין במקום ולא לחכות עוד עד לתוצאה ברורה ושהיא תיקח בדיקות דם ונחזור עוד שבועיים לשלול הריון חוץ רחמי, וכך עשינו . זוגתי סיימה עכשיו את הטיפול בציטוטק וישנו דימום לא כבד בדומה לדימום שלה בזמן המחזור החודשי , אנו אמורים להיות היום בסוף השבוע חמישי . רציתי לשאול האם זה לא מסוכן לחכות כל כך הרבה זמן עד לבדיקת ההריון החוץ רחמי ? זוגתי לא סובלת כרגע משום סימפטומים אך היא חוזרת לעבוד ומבלה שעות רבות לבדה . הבנתי ש מערכת הבריאות בארץ הרבה יותר נוקשה בנושאים אלו . ורציתי לשאול האם זה בסדר לחכות עד הבדיקה ולמה עלינו לשים לב ? תודה רבה הוספת תגובה להדפסה

שלום לדעתי זה לא נהול נכון אין לתת מפיגין אם אין הוכחה שמדובר בהריון בתוך הרחם נכון לעכשיו כדאי לדעתי לבצע בדיקת דם לביתא כמותי ובהתאם לזה לראות באולטראסאונד אם יש שק הריון ברחם

מנהל פורום רפואת נשים