שאלה רפואית בעקבות לידה

דיון מתוך פורום  רפואת נשים

03/12/2016 | 18:25 | מאת: שרית

שלום אני אחרי לידה ראשונה לא פשוטה. אני מנסה להשאיר אותה מאחור ולשם כך אשמח אם תוכלו לעזור לי להבין משהו שקרה שם. בדיקות ההריון היו כולן תקינות, מצג העובר היה ראש למטה אוזן לכיוון 12. בזמן הלידה טענה המיילדת שהעובר לא במצג הנכון (או משהו כזה). בשלב זה ביקשה מבעלי שיתן לי דחיפות בישבן על מנת לעזור לעובר להסתובב. כעבור שעה נכנסו לחדר ארבעה רופאים ואחיות וניסו זה אחר זה לשלוח ידיים לתוכי ולסובב את העובר כי אחרת אמרו שאצטרך לידה מכשירנית. בסופו של דבר הצליחו וארבעתם ביחד משכו את העובר החוצה, והוא בריא. חשוב לי להבין מה היה שם. אני מתקשה להשיג את הפרטים מבית החולים ולא כתוב כלום בטופס שחרור. ברור לי שלא ניתן לתת אנליזה מהאינטרנט, ובכל זאת האם מה שתיארתי נשמע כמו מצב רפואי שיש לו שם שאוכל לקרוא עליו? תודה!

שלום אני לא יכול לדעת לפי התאור שלך יתכן שעזרו לראש העובר לעשות רבע סבוב על מנת שיהיה לו קל לעבור את התעלה ברור שלא הכניסו ידיים אלא רק אצבעות לנרתיק

מנהל פורום רפואת נשים