חומרים סביבתיים אבקתיים

דיון מתוך פורום  רפואת נשים

28/11/2016 | 17:36 | מאת: שלי

דר נכבד רבות אני מחפשת תשובה לשאלה שמייסרת אותי זה זמן רב שלא הצלחי למצוא תשובה באינטרנט. השאלה שלי האם ישנה אפשרות שכתוצאה מכך שנשארו שאריות על כסא או ספה, של עופרת מטווח למשל מהשארת ציוד זה על ספה, שאריות אבקת סוללה מסוללות שהתרוקנו ובטעו פתחתי שלט עם סוללו אלו והאבקה התפזרה, שאריות של חומרי הדברה מקניות של ירקות שהונחו על כסאות, ישיבה על ספה בממ"ד שיש עליה אבק שלאחרונה קראתי שחלקיקים של גז ראדון יציבים יכולים להיספח אליהם. בהנחה שנעשו נסיונות ניקוי ובכל זאת נשארו שאריות ,ויש חשש שנצמדים לבגדים בכל ישיבה. השאלה שלי אם בנסיון להרות יכולה להיות אפשרות של כניסת חומרים אבקתיים למשל אחד מהנ"ל לצוואר הרחם ובכך לפגוע בזרע,ובהמשך בביצית ליצירה חליליה של מומים לא תורשתיים כמו אוטיזם למשל או מונגולואיזם? ושאלה נוספת בלי קשר לנסיון להרות אם קיימתת אפשרות שהרקמות באזור צוואר הרחם פתוחות וחומרים אלו עלולים להיספג שם בעת קיום יחסים או סתם מישיבה על כסאות. אשמח אם יעשה כאן סדר בנושא האם יש מקום לחשש. תודה מראש

שלום אין חשש מכל סוג שהוא לנזק מהסיטואציה שתארת הנה, מצאת תשובה באינטרנט

מנהל פורום רפואת נשים