מידע לגבי שמירת הריון

דיון מתוך פורום  רפואת נשים

08/08/2016 | 15:40 | מאת: dvekler

שלום רב, אני בהיריון הראשון שלי, שבוע 19. לפני כחודש וחצי התחילו אצלי כאבים והפרשות אדומות מאוד, בהתחלה רופא הנשים שלי פתר את העניין כהתמתחות רצועות הרחם. כמה ימים לאחר מכן ההפרשה הפכה לדימום רב מאוד, פוניתי למיון שם בדקו אותי ואמרו שההיריון תקין, הם בדקו את מיקום השלייה שלי וקבעו כי היא קדמית ונמוכה ויושבת על פתחו של צוואר הרחם (הם לא קבעו שזו שליית פתח). מאז אני לא מפסיקה לדמם באופן קבוע, בייחוד אחרי עמידה של כחצי שעה על הרגליים או ימים בהם אני נמצאת במתח נפשי כזה או אחר. קיבלתי 30 יום של מחלה והמשך מעקב. מאז פוניתי למיון פעמיים נוספות בגלל דימום מוגבר. אני עובדת בבית ספר ומנהלת צהרון, העבודה שלי מורכבת מעמידה רצופה של כחמש שעות ביום ומתח רב של התמודדות עם הילדים, הצוות וההורים. הרופאה במיון אמרה שאם השלייה שלי לא תעלה לא אוכל לחזור לעבוד. אין לי מחליף או שותף בעבודה ואני זו שעושה את הכל, לכן אין לי אפשרות לחכות עד סוף אוגוסט כדי להבין אם אני יכולה לחזור לעבוד או לא. אני רוצה לדעת תחת אילו תנאים יוכל הרופא שלי להמליץ על שמירת הריון, האם הוא יכול להמליץ על זה כבר עכשיו? לצערי הרופא שלי פנוי להיפגש ולדבר איתי רק בסוף החודש ואני לחוצה מאוד מזה, אני לא רוצה לעשות דבר שעלול לסכן את ההיריון שלי מצד אחד ואני רוצה להיות מאוד הוגנת כלפי מקום העבודה שלי ולא להחזיק אותם באוויר עד הרגע האחרון. תודה מראש....

שלום הרופא שולח בקשה לשמירת הריון לביטוח הלאומי והם מחליטים אם את זכאית לשמירת הריון הוא יכול לשלוח את הבקשה כבר עכשיו ההחלטה בין כה לא שלו

מנהל פורום רפואת נשים