פרמנפאוז?

דיון מתוך פורום  רפואת נשים

16/09/2020 | 03:41 | מאת: ילדת אור

עד לפני מספר חודשים הייתי מקבלת תמיד באותו תאריך כמו שעון שוויצרי. היה לי ככ כואב שהייתי יכולה לשכב מקופלת במיטה במשך שלושה ארבעה ימים בלי לזוז מרוב כאבים. הקאות, שלשולים וכו'. בחודשים האחרונים התקצר לי המחזור מאוד. יחד עם זה רמת הכאב ומצבי הרוח ירדה. (פחות כואב ואני מרגישה יותר טוב נפשית). הדימויים גם קלים יותר ונסבלים. החודש לא קיבלתי מחזור בכלל... אני לא מתלוננת 🙃 רק רוצה לוודא שאין לי סיבה לדאוג. אני בת 37, סכרת מאוזנת, לא ירדתי לאחרונה במשקל, אין סיכוי להריון, לא על אמצעי מניעה, לא בטראומה משום דבר ולא הייתי חולה לאחרונה. האם ייתכן שאני מתחילה פרמנאפוז? האם יש צורך לגשת לרופא כדי לוודא? אם כן, איזה? משפחה או נשים? איזה בדיקות נהוג לבצע? תודה מראש - הרבה בריאות, וכמובן שנה טובה ומתוקה!

שלום כדאי לפנות לרופא נשים לבדיקה וביצוע פרופיל הורמונלי שנה טובה

מנהל פורום רפואת נשים