סימנים ראשונים לפפילומה

דיון מתוך פורום  רפואת נשים

01/06/2020 | 13:26 | מאת: מודאגת

ראשית תודה מראש על ההתייחסות. אני בת 36 לפני כשבועיים הייתי אצל רופאת נשים ועשיתי בדיקת פאפ. היום הרופאה התקשרה אלי ואמרה לי שכנראה נחשפתי לוירוס הפפילומה ויש לי שינויים ראשונים של תגובה לוירוס ולכן אני צריכה לעשות בדיקת קולפוסקופיה. אז יש לי כמה שאלות: 1. עד כמה הבדיקה דחופה? יכולתי לקבוע תור רק לעוד חודש וחצי מעכשיו. 2. בבדיקה לפני שבועיים הרופאה אמרה לי שאני צריכה לעשות חיסון ואף נתנה לי מרשם - בגלל לוח זמנים עמוס מאוד התכוונתי לעשות חיסון בעוד כשבוע, האם אני יכולה לעשות את החיסון בכל זאת? 3. יש לי וסטיבוליטיס - עד כמה בדיקה כואבת? 4. אולי השאלה הזו אינה מתאימה אך אשאל בכל זאת: אני יודעת כי נדבקים בוירוס דרך מגע מיני, יש לי בן זוג קבוע במשך כשנה.בתחילת הקשר עשיתי בדיקת פאפ בגלל דימום במהלך קיום יחסי מין (עם הבן זוג) ולא יצרו איתי קשר. האם זה אומר שהייתה בגידה מצידו או האם ייתכן מצב בו הוירוס היה רדום והתפרץ עכשיו אצלו בגלל מצב רפואי אחר?

שלום - חודש וחצי זה בסדר -אפשר וכדאי להתחסן -יש להחדיר ספקולום כמו בבדיקה רגילה פרט לכך זה לא כואב -ממש אין קשר לבגידה ויתכן שלא נמצא לפני שנה וכעת כן

מנהל פורום רפואת נשים